Рис круглозерний - 80 г | ||
Кабачок - 250 г | ||
Цибуля ріпчаста - 120 г | ||
Морква – 115 г | ||
Сир твердий – 100 г | ||
Сметана – 100 г (3-4 ст. ложки з гіркою) | ||
Яйця – 3 шт. | ||
Часник - 2 зубчики | ||
Сіль - 1 ч. ложка (за смаком) | ||
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки | ||
Олія - 30 мл (2 ст. ложки) |
Рис промити, залити в каструлі водою (500 мл), довести до кипіння, посолити (1/2 ч. ложки). Потім зменшити вогонь, варити рис до готовності 15 хвилин. Готовий рис відкинути на сито та остудити до теплого стану.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦибуля, морква та кабачок очистити. Цибулю дрібно нарізати, моркву та кабачок натерти на середній або великій тертці.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.
Кабачок перекласти у велику миску, додати дрібку солі. Перемішати, залишити на 10-15 хвилин|мінути|.
У сковороді розігріти олію (1 ст. ложка), викласти цибулю та моркву, обсмажити до м'якості, 3-5 хвилин на середньому вогні.
В окрему миску вбити яйця, додати сметану, 2/3 натертого сиру, сіль (1/4 ч. ложки), мелений перець. Часник очистити, подрібнити і додати туди ж. Все перемішати.
Кабачок віджати, додати до нього рис, обсмажену цибулю з морквою.
Додати сметанно-сирну заливку.
Форму для запікання змащуємо олією, присипаємо манною крупою. Викладаємо приготовлену масу (приблизний розмір – 14х21 см). Розрівнюємо. Відправляємо в духовку і запікаємо 25-30 хвилин при 180 °С. Трохи остудити, перевертати форму, дістати запіканку і розрізати на порційні шматочки.
Посипати сиром, що залишився.
Читайте також:
Один лише запах зводить з розуму: рецепт кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами