Якщо свіжі овочі злегка набридли за літо, і хочеться чогось новенького з незвичайним смаком та ароматом, досвідчені господині рекомендують приготувати швидкі мариновані кабачки. Цей рецепт порадує всіх любителів хрустких овочевих закусок. А ще це чудова закуска до м'яса та риби, гарнірів з овочів та круп.

Отже, щоб приготувати швидкі мариновані кабачки, потрібен такий набір продуктів:

  • кабачок – 500 г;
  • перець болгарський – 300 г;
  • часник – 50 г;
  • селера стеблова – 50 г;
  • перець чилі – 20 г;
  • вода – 1 л;
  • олія рослинна – 30 мл;
  • сік лимонний – 80 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 60 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець запашний – 5 шт. горошок.

Кабачки для маринування підійдуть будь-якого сорту - це можуть бути цукіні, жовті кабачки або будь-які інші. При цьому овочі потрібно вибирати молоденькі, з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, бажано, невеликого розміру, без механічних пошкоджень та ознак псування.

Кабачки добре промити холодною проточною водою. Обрізати хвостики з обох боків. Нарізати кільцями завширшки близько 5 мм. Перемістити в глибоку миску або відповідний контейнер із кришкою для маринування.

Болгарський перець потрібно очистити від насіннєвої коробки. Сполоснути проточною водою. Нарізати великими шматочками. Відправити нарізаний перець до кабачків.

Добре промити селера та петрушку, переглядаючи кожну гілочку на наявність бруду. Струсити від зайвої рідини. Стебла селери обрізати і відставити убік. Листя селери та петрушки крупно нарізати. Додати|добавляти| нарізані листочки в миску до овочів.

Очищений часник і перець чилі сполоснути та нарізати кільцями. Меншу половину нарізаного перцю та часнику додати до овочів.

Для маринаду в каструлю влити холодну воду. Додати стебла селери, нарізаний часник, що залишився, кільця перцю чилі, лавровий лист, перець запашний. Всипати сіль та цукор. Влити олію та лимонний сік. Олія підійде будь-яка на ваш смак, тільки рафінована. Помішуючи, довести до кипіння та проварити 3-4 хвилини. За бажання рослинну олію можна виключити з рецепту. На смак це не вплине.

Закипілий маринад для рецепту швидких маринованих кабачків влити в посуд з овочами та пряними травами. Перемішати. Зверху укласти плоску тарілочку, щоб усі інгредієнти опинилися під маринадом. Залишити при кімнатній температурі до охолодження. Після остигання овочі можна дегустувати. Якщо кабачки відправити в холодильник ще на пару годин або на ніч, овочі насититься смаком та ароматом ще більше.

Зберігати овочі в холодильнику у щільно закритій тарі не більше тижня. Дуже зручно для зберігання використати скляну банку або контейнер.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром