Заготівлю "кабачки з томатною пастою" можна запропонувати взимку до рису, гречки та картоплі. До всіх м'ясних страв та риби вони підійдуть так само ідеально.

Пропорція продуктів:

  • кабачки 2 кг;
  • вода 1,5 л.;
  • томатна паста (з гіркою) 4 стол.
  • олія 3 стіл. л.;
  • сіль 4 чайні. л.;
  • цукру 6 чай. л.;
  • часник (невеликих за розміром) 6 зубчиків;
  • оцет (9%) 3 стіл. л.

Для приготування кабачків, маринованих у томатному соусі, найкраще підійдуть молоді кабачки, тому що у них ніжна тонка шкірка та м'яке насіння невеликого розміру. Якщо ж є зрілі овочі, то потрібно буде зрізати шкірку і видалити насіння.

Нарізаємо кабачки спочатку кільцями завтовшки 0,5 - 1 см., а потім кожне кільце потрібно розрізати навпіл або на чотири частини.

Томатну пасту розводимо у питній воді до однорідного стану. На смак кількість пасти можна збільшити до 6-7 ложок. Влийте олію. Додайте сіль та цукор.

У каструлю відправляємо кабачки та ставимо на плиту. На сильному вогні, іноді помішуючи, доведемо до кипіння. Потім полум'я потрібно зменшити до помірного та варити до м'якості та готовності кабачків – приблизно 30 хвилин.

Додаємо в каструлю часник, пропущений через прес та оцет. Перемішайте та спробуйте на смак. При необхідності додайте сіль, цукор або оцет. Потримайте на вогні ще близько хвилини-двох.

Банки та кришки простерилізуйте будь-яким доступним вам способом. Розкладіть киплячий салат по стерильним баночкам і закрийте кришками за допомогою спеціального ключа.

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: рецепт кабачкової ікри з плавленим сиром

Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт рагу з молодих кабачків та курячих сердець

Їх захочеться їсти щодня: рецепт котлет із молодих кабачків та солодкого перцю

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни