Заготівлю "кабачки з томатною пастою" можна запропонувати взимку до рису, гречки та картоплі. До всіх м'ясних страв та риби вони підійдуть так само ідеально.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПропорція продуктів:
- кабачки 2 кг;
- вода 1,5 л.;
- томатна паста (з гіркою) 4 стол.
- олія 3 стіл. л.;
- сіль 4 чайні. л.;
- цукру 6 чай. л.;
- часник (невеликих за розміром) 6 зубчиків;
- оцет (9%) 3 стіл. л.
Для приготування кабачків, маринованих у томатному соусі, найкраще підійдуть молоді кабачки, тому що у них ніжна тонка шкірка та м'яке насіння невеликого розміру. Якщо ж є зрілі овочі, то потрібно буде зрізати шкірку і видалити насіння.
Нарізаємо кабачки спочатку кільцями завтовшки 0,5 - 1 см., а потім кожне кільце потрібно розрізати навпіл або на чотири частини.
Томатну пасту розводимо у питній воді до однорідного стану. На смак кількість пасти можна збільшити до 6-7 ложок. Влийте олію. Додайте сіль та цукор.
У каструлю відправляємо кабачки та ставимо на плиту. На сильному вогні, іноді помішуючи, доведемо до кипіння. Потім полум'я потрібно зменшити до помірного та варити до м'якості та готовності кабачків – приблизно 30 хвилин.
Додаємо в каструлю часник, пропущений через прес та оцет. Перемішайте та спробуйте на смак. При необхідності додайте сіль, цукор або оцет. Потримайте на вогні ще близько хвилини-двох.
Банки та кришки простерилізуйте будь-яким доступним вам способом. Розкладіть киплячий салат по стерильним баночкам і закрийте кришками за допомогою спеціального ключа.
Читайте також:
Обов'язково спробуйте: рецепт кабачкової ікри з плавленим сиром
Вас обожнюватимуть за цю страву: рецепт рагу з молодих кабачків та курячих сердець
Їх захочеться їсти щодня: рецепт котлет із молодих кабачків та солодкого перцю
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни