Продукти для тесту:

  • олія вершкове - 150 г;
  • сметана – 125 г;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Щоб приготувати тісто для відкритого пісочного пирога з абрикосами та черешнею у сметанно-сирній заливці, вершкове масло потрібно розтопити.

Борошно (трохи менше 1,5 склянки ємністю 250 мл) і розпушувач просіюємо в широку миску. Вливаємо до борошна розтоплену олію, додаємо сметану. Перемішуємо. Повинне вийти м'яке тісто.

Для начинки:

  • абрикоси - 715 г (за смаком);
  • черешня - 285 г (за смаком).

Для крему:

Сметана - 345 г Сир вершковий - 100 гЯйця - 2 шт. Цукор - 200 г Мука - 2 ст. ложки Ванільний цукор - 0,5 ч. ложки

Отримане тісто викладаємо у роз'ємну форму діаметром 24 см і розподіляємо руками по дну та бортикам.

Включаємо духовку для розігріву до 180 градусів.

Половинки абрикосів зрізом донизу розкладаємо по тісту у формі, а зверху рівномірно розподіляємо черешню.

Сметану, вершковий сир та яйця з'єднуємо в мисці. Туди ж всипаємо цукор, ванільний цукор та борошно. Перемішуємо до однорідності.

Суміш, що вийшла, розподіляємо поверх фруктової начинки.

Форму відправляємо в розігріту духовку, випікаємо пиріг за 180 градусів 50 хвилин, до золотистості.