Паштет з печінки та філе оселедця – одна з двох найвідоміших у світі єврейських страв. Більше того, цей рецепт давно став національним надбанням цієї країни, куди дорівнювати з ним фаршированій рибі?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти для приготування старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця
Продукти | ||
печінка | 1 | кг |
цибулини | 4 | шт. |
філе оселедця солоної | 300 | Містер |
жир гусячий | скільки піде |
Печінку нарізати на шматки, залити невеликою кількістю води, припустити до готовності, остудити і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею.
Окремо пропустити через м'ясорубку філе попередньо вимоченого оселедця.
Потім потрібно змішати всі компоненти, заправити гусячим жиром та ретельно перемішати.
Щоб аромати паштету з печінки та філе оселедця рівномірно розподілилися, потрібно помістити паштет у холодильник на ніч або терміном близько 12 годин.
Перед подачею на стіл рекомендується готовий паштет дістати з холодильника за 30-60 хвилин до приходу гостей для досягнення кімнатної температури.
До речі, варіантів подачі паштету з печінки та філе оселедця, мабуть, не менше, ніж способів його приготування.
Як один з варіантів можна, наприклад, зліпити з паштету кульки, покласти їх на хлібці і посипати зеленню - дрібно порізаними зеленою цибулею і кропом.
Читайте також: