Паштет з печінки та філе оселедця – одна з двох найвідоміших у світі єврейських страв. Більше того, цей рецепт давно став національним надбанням цієї країни, куди дорівнювати з ним фаршированій рибі?

Продукти для приготування старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Продукти
печінка 1 кг
цибулини 4 шт.
філе оселедця солоної 300 Містер
жир гусячий скільки піде

Печінку нарізати на шматки, залити невеликою кількістю води, припустити до готовності, остудити і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею.

Окремо пропустити через м'ясорубку філе попередньо вимоченого оселедця.

Потім потрібно змішати всі компоненти, заправити гусячим жиром та ретельно перемішати.

Щоб аромати паштету з печінки та філе оселедця рівномірно розподілилися, потрібно помістити паштет у холодильник на ніч або терміном близько 12 годин.

Перед подачею на стіл рекомендується готовий паштет дістати з холодильника за 30-60 хвилин до приходу гостей для досягнення кімнатної температури.

До речі, варіантів подачі паштету з печінки та філе оселедця, мабуть, не менше, ніж способів його приготування.

Як один з варіантів можна, наприклад, зліпити з паштету кульки, покласти їх на хлібці і посипати зеленню - дрібно порізаними зеленою цибулею і кропом.

Читайте також: