Всі ми звикли їсти на Великдень курячі яйця. Хтось їх фарбує, хтось одягає на них готові плівки з малюнком. Цим зараз нікого не здивуєш.

Але великодні фруктові яйця з начинкою - це щось вишукане. Особливо, якщо їх подати як десерт.

Отже, що нам знадобиться для приготування незвичайних великодніх яєць:

10-12 яєць середнього розміру

500 мл яблучного або виноградного соку

4–5 ст. л. меду

2 ст. л. кокосового рома «Малибу»

20 г желатину

листочки м'яти, будь-які ягоди та фрукти для начинки, свіжі або консервовані.

Як приготувати фруктові крашанки з начинкою

Для початку добре миємо курячі яйця, а потім за допомогою манікюрних ножиць робимо невеликий отвір близько півтора сантиметрів у шкаралупі з боку тупого кінця яйця. Потім беремо звичайну голку і протикаємо отвір з боку гострого кінця яйця. Видаємо вміст яйця в посуд. Воно нам у цьому рецепті не знадобиться.

Після цього замочуємо желатин у 100 мл соку. Залишаємо його на 10-15 хвилин, щоб доходив. Тим часом залишки соку змішуємо з медом та доводимо до кипіння.

Після цього в рідину, що вийшла, заливаємо желатин. З плити цей сироп не знімаємо. Додаємо ром, знімаємо ємність із плити і даємо охолонути. Але стежте, щоб це все не застигло.

Поки наш сироп остигає, ріжемо дрібними часточками фрукти такого розміру, щоб вони помістилися в отвір, який ми проробили в шкаралупі. Розкладаємо начинку по всіх шкаралупах.

Далі ставимо шкаралупи у підставку для яєць гострим кінцем донизу і акуратно вливаємо наш сік з желатином.

Після цього ставимо всю цю красу на 6-8 годин у холодильник. Важливий нюанс: перед подачею кожне яйце занурюємо в гарячу воду і акуратно очищаємо від шкаралупи.

Читайте також:

Як залучити удачу, здоров'я та фінанси: змови та обряди, які робляться на Великдень.

Путін отримав удар у спину від Китаю: такого Кремль не очікував.

Знав, але не врятував українську "Мрію": екс-гендиректору "Антонова" вручили підозру.