Продукти (на 4 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Картопля – 500 г;
- Оливкова олія - 2 ст. ложки.
Для начинки:
- Фарш яловичий - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1 зубок
- Яйце куряче - 1 шт.
- Кумін – 0,5 ч. ложки
- Петрушка - 10 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Кориця мелена - 1 щіпка (за бажанням)
Щоб приготувати начинку, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо пропущений через прес часник. Зелень петрушки потрібно дрібно нарубати ножем. Додаємо всі інгредієнти до фаршу, вб'ємо у фарш куряче яйце. Додаємо всі спеції та добре перемішаємо фарш.
Особливість єврейської страви полягає у нарізанні картоплі. Картоплю потрібно розрізати навпіл поперек. Далі відрізаємо краї та акуратно ножем робимо розріз, не дорізаючи до кінця.
Приготовленим раніше фаршем заповнюємо картоплю.
Обмочуємо кожен шматок картоплі в клярі і обвалюємо в борошні.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю з кожного боку по 5 хвилин.
Викладаємо обсмажену картоплю в сотейник або казанок, який призначений для тривалого гасіння.
У сковороді з додаванням олії обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, помішуючи, дрібно нарізану цибулю, пропущену через прес часник і всі спеції.
Потім додаємо до соусу томати у власному соку, порізані дрібним кубиком. Гасимо соус 10 хвилин.
Накриваємо сотейник або казанок кришкою і гасимо мафрум на повільному вогні 40 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколивши її вилкою, вона повинна добре входити до картоплі.
Читайте також:
Просто смакота: рецепт м'ясного пирога з картопляним пюре
Рецепт вихідного дня: як приготувати дріжджові пиріжки з картоплею та ковбасою в духовці
Захочеться добавки: рецепт пісної картопляної запіканки з квасолею та цибулею