Продукти (на 4 порції):

  • Картопля – 500 г;
  • Оливкова олія - ​​2 ст. ложки.

Для начинки:

  • Фарш яловичий - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1 зубок
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Кумін – 0,5 ч. ложки
  • Петрушка - 10 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Кориця мелена - 1 щіпка (за бажанням)

Щоб приготувати начинку, дрібно нарізаємо цибулю, додаємо пропущений через прес часник. Зелень петрушки потрібно дрібно нарубати ножем. Додаємо всі інгредієнти до фаршу, вб'ємо у фарш куряче яйце. Додаємо всі спеції та добре перемішаємо фарш.

Особливість єврейської страви полягає у нарізанні картоплі. Картоплю потрібно розрізати навпіл поперек. Далі відрізаємо краї та акуратно ножем робимо розріз, не дорізаючи до кінця.

Приготовленим раніше фаршем заповнюємо картоплю.

Обмочуємо кожен шматок картоплі в клярі і обвалюємо в борошні.

У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо картоплю з кожного боку по 5 хвилин.

Викладаємо обсмажену картоплю в сотейник або казанок, який призначений для тривалого гасіння.

У сковороді з додаванням олії обсмажуємо протягом 5-7 хвилин, помішуючи, дрібно нарізану цибулю, пропущену через прес часник і всі спеції.

Потім додаємо до соусу томати у власному соку, порізані дрібним кубиком. Гасимо соус 10 хвилин.

Заливаємо фаршировану картоплю соусом. (Якщо соусу недостатньо, щоб покрити ним всю картоплю, слід додати трохи води. Картопля має бути покрита соусом повністю.)

Накриваємо сотейник або казанок кришкою і гасимо мафрум на повільному вогні 40 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, проколивши її вилкою, вона повинна добре входити до картоплі.

Читайте також:

Просто смакота: рецепт м'ясного пирога з картопляним пюре

Рецепт вихідного дня: як приготувати дріжджові пиріжки з картоплею та ковбасою в духовці

Захочеться добавки: рецепт пісної картопляної запіканки з квасолею та цибулею