Будь-яка біла риба, запечена під апетитною шапочкою із сиру та обсмаженою з цибулею моркви, стає святковою стравою. Філе хека виходить дуже соковитим, в міру солоним, з неймовірно смачною сирно-овочевою шапочкою.

Продукти (на 4 порції):

  • Філе хека - 600 г
  • Морква – 120 г (1 шт.)
  • Цибуля ріпчаста - 90 г (1 шт.)
  • Сир твердий – 60 г
  • Гірчиця (готова приправа) – 1 ч. ложка
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Соль - 0,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки
  • Олія - ​​30 мл (2 ст. ложки)

При необхідності очистіть філе хека від кісток і розріжте кожне поперек на кілька частин (наполовину).

Викладіть рибу у форму для запікання (краще вистелити пергаментом дно). Посоліть і поперчіть шматочки філе.

Для соусу в невеликій ємності з'єднайте гірчицю та соєвий соус, перемішайте віночком або вилкою до однорідності.

Намажте отриманим соусом шматочки риби (найзручніше це робити кулінарним пензликом). Залишіть рибу маринуватися на 10-15 хвилин.

Тим часом цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.

У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та моркву і обсмажте 10-12 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

Коли морква і цибуля стануть м'якими і підрум'яняться, зніміть сковороду з вогню і остудіть овочі.

Змішайте охолоджену обсмажену з цибулею моркву зі сметаною.

Форму відправте в розігріту духовку, запікайте рибу за температури 180 градусів 20 хвилин.
Підготуйте твердий сир – натріть його на дрібній тертці.

Через 20 хвилин дістаньте форму з духовки і викладіть на кожен шматочок риби по столовій ложці подрібненого сиру.

Поверніть рибу в духовку ще на 10 хвилин, до розплавлення та рум'яності сиру.