Гетьманський борщ традиційно готують зі свинячими ребрами, а також додають більшість знайомих нам з дитинства інгредієнтів, як буряк, морква, цибуля, квасоля та картопля.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Заздалегідь до приготування самого борщу буряки потрібно виміть добре і запекти в духовці протягом півтори години. Коли буряк приготується, його потрібно остудити, очистити і порізати тонкою соломкою або натерти на тертці.
Квасоля (100 г) теж потребує попередньої підготовки: її потрібно замочити у холодній воді на 1 годину, потім воду злити. Якщо використовується молода квасоля, замочувати її не потрібно.
Візьміть 300 г свинячих ребер, очистіть від сухожиль і плівок, помийте і трохи посоліть. Запечіть м'ясо в духовці з лавровим листом, часником і горошком перцем протягом 20 хвилин при 180 градусах. Смак бульйону із запеченого м'яса виходить більш насиченим і борщ буде набагато смачнішим. Дайте м'ясу охолонути і поріжте в шматки.
Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, 150 г баклажана поріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду зі олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте баклажан і буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.
Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У велику каструлю налийте воду, викладіть картоплю та запечене м'ясо і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин|мінути|.
Додайте 150 г тонко нашаткованої капусти, квасолю і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку та варіть ще 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку. Наприкінці приготування додайте 2 зубчики розчавленого часнику.
Хочете зробити його яскравішим? Додайте дрібку ванільного цукру або кілька крапель гранатового соку - колір стане більш насиченим, а смак заграє новими нотками.
Ніжне, вершкове, з ароматом полуниці це желейне морозиво стане твоїм солодким фіналом серпня. Всього кілька простих кроків, і на ложці - весь смак літа, що минає.
Цей зимовий рецепт б'є рекорди популярності - лише кілька простих кроків, і у вас не просто мариновані помідори, а подвійне задоволення: пікантні плоди для столу та розсіл