ІНГРЕДІЄНТИ:

Заздалегідь до приготування самого борщу буряки потрібно виміть добре і запекти в духовці протягом півтори години. Коли буряк приготується, його потрібно остудити, очистити і порізати тонкою соломкою або натерти на тертці.

Квасоля (100 г) теж потребує попередньої підготовки: її потрібно замочити у холодній воді на 1 годину, потім воду злити. Якщо використовується молода квасоля, замочувати її не потрібно.

Візьміть 300 г свинячих ребер, очистіть від сухожиль і плівок, помийте і трохи посоліть. Запечіть м'ясо в духовці з лавровим листом, часником і горошком перцем протягом 20 хвилин при 180 градусах. Смак бульйону із запеченого м'яса виходить більш насиченим і борщ буде набагато смачнішим. Дайте м'ясу охолонути і поріжте в шматки.
Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, 150 г баклажана поріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду зі олією, спочатку обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте баклажан і буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.
Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У велику каструлю налийте воду, викладіть картоплю та запечене м'ясо і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин|мінути|.
Додайте 150 г тонко нашаткованої капусти, квасолю і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку та варіть ще 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку. Наприкінці приготування додайте 2 зубчики розчавленого часнику.