Цю класичну страву одеської кухні можна приготувати без складних технік – головне розуміти процес.

Фарширована риба з ніжним ароматом здавна асоціюється зі святковими сімейними гуляннями, і цей варіант гарантовано справить враження.

Інгредієнти:

Для риби:

Короп - 1 ціла риба (близько 3 кг)

Яйця — 2 шт.

Цибуля - 2

Морква - 2

Кефір — 100 мл

Чорний білий хліб - 4 шт.

Суміш меленого перцю

Приправа для риби

Сіль

Для соусу:

Сметана — 50 г

Гірчиця - 2 чайні ложки

Чеснок — 1 зубчик

Сіль

Цукор

Мелений перець

Фарширована риба
Фарширована риба

Спосіб приготування:

Ретельно очистіть коропа: видаліть луску, зябра та внутрішні органи. Обережно відріжте хребет біля голови та хвоста, не пошкоджуючи шкіру. Зробіть невеликі надрізи та акуратно відокремте шкіру від м'яса. Вийміть філе і подрібніть його в м'ясорубці.

Покладіть черстві скибочки хліба в кефір і дайте їм повністю просочитися. Коли вони розм'якнуть, відіжміть зайву рідину.

Дрібно наріжте цибулю та натріть моркву. Обсмажте цибулю в маслі до прозорості, потім додайте моркву. Злегка приправте сіллю та перцем і готуйте близько п'яти хвилин. Відставте остигати.

Змішайте подрібнену рибу з розмоченим хлібом, яйцями і овочами, що охололи. Приправте сіллю та спеціями, потім ретельно перемішайте до однорідної та еластичної маси.

Акуратно наповніть риб'ячу шкіру приготованою сумішшю, надаючи їй рівної форми. Зашийте отвір кулінарною ниткою.

Потім застеліть лист фольгою і злегка змастіть його маслом. Покладіть рибу швом униз.

У мисці змішайте сметану, гірчицю, подрібнений часник, сіль, цукор та перець. Перед запіканням рясно змастіть коропа соусом.

Нагадаємо, незвичайний та дуже смачний крабовий салат на Новий рік: рецепт справжнього дива на вашому столі

Раніше «hyser» повідомляв, неймовірно смачна картопля по-португальськи з мінтаєм, оливками та секретом: рецепт на новорічний стіл

Як повідомляв «hyser», як приготувати ідеальний холодець без желатину: рецепт прозорої та чистої страви на будь-який стіл