Підготовка буряка, особливо великого або старого, часто здається складним завданням. На щастя, є простий спосіб скоротити час приготування до півгодини, що заощадить і енергію, і зусилля.

Секрет? Додати цукор у воду для варіння, що не лише прискорить процес розм'якшення, а й виявить природну насолоду буряків.

Спочатку акуратно потріть коренеплід губкою, щоб видалити бруд, намагаючись не пошкодити шкірку. Збереження шкірки цілою допомагає зберегти вологу та смак під час готування.

Приготування:

Помістіть очищений буряк у велику каструлю.

Додайте одну столову ложку цукру на кожний кілограм буряка.

Обов'язково залийте достатньо води, щоб покрити буряки на 2-3 см.

Буряк
Буряк

Варити на сильному вогні близько 30 хвилин. При необхідності додайте ще гарячої води, щоб буряк повністю занурився у воду.

Термічний шок:

Через 30 хвилин злийте воду з каструлі і негайно перекладіть буряк у миску з крижаною водою з кубиками льоду.

Дайте їй охолонути протягом 15 хвилин. Різка зміна температури ще більше розм'якшує коренеплід та спрощує очищення.

Після охолодження злийте воду та обережно очистіть буряк; шкірка повинна легко зісковзнути.

Читайте також:

Ви готували котлети неправильно: що потрібно додавати у фарш – тонкощі кулінарії

Саме тому відбивні виходять сухими та не соковитими: таємний рецепт м'якого та ніжного м'яса

Як швидко розморозити м'ясо без мікрохвильової печі