І хоча вже осінь і навіть жовтень, але ще не пізно зробити заготовки на зиму. Тим більше, що така консервація зазвичай і справді відлітає першою.

Повірте, ваші друзі будуть приносити вам свої банки, щоб ви та їм зробили цю квашену капусту. А якщо ви закриєте собі хоча б 20 баночок, то вже до лютого нічого не залишиться зовсім. Записуйте рецепт.

Квашена капуста, кадр з відео
Квашена капуста, кадр з відео

Інгредієнти:

білокачанна капуста – 3 кг;
помідори – 1,5 кг;
болгарський перець - 1 кг;
морква – 1 кг;
цибуля – ½ кг;
цукор – 6 ст.
сіль - 6 ч.л.;
соняшникова олія – 100 мл;
70% оцтову есенцію – ½ ч.л.

Приготування квашеної капусти:

1.Нарізаємо невеликими часточками помідори, викладаємо в таз об'ємом 8 літрів. Висипаємо до помідорів цукор та сіль, залишаємо до появи соку.

2. Натираємо на великій тертці моркву, нарізаємо півкільцями цибулю, а перець соломкою. Викладаємо моркву, цибулю та перець у таз з помідорами, змішуємо до утворення соку.

3.Шинкуємо капусту невеликою соломкою, додаємо в таз до інших овочів. Вливаємо в суміш олію та оцет, перемішуємо і залишаємо на 3 години в теплі.

4. Перемішуємо салат знову, перекладаємо в банки та закручуємо. Кладемо банки у велику каструлю, на дно заздалегідь кладемо рушник.

5. Заливаємо каструлю водою "по плечі" банкам і варимо півгодини. Далі залишаємо капусту остигати в банках, перевертаємо їх дном нагору.

Можна зберігати такий капустяний салат у холодильнику чи у льоху. Відмінний варіант солінь на свята взимку.

Квашена капуста, фото: youtube.com
Квашена капуста, фото: youtube.com

Читайте також:

Пікантні мариновані баклажани з перцем – рецепт, який благатимуть розкрити .

На смак, як морозиво "Пломбір" із дитинства: рецепт сирного торта.