Баклажан овоч універсальний. Ще б пак, баклажани можна смажити, запікати, маринувати і навіть закривати на зиму. У будь-якому випадку на виході кожна господиня отримає чудову структуру та неперевершений смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРекомендуємо приготувати мариновані баклажани – дуже смачну закуску, яка ідеальна до столу за рахунок приготування.
Отже, необхідні продукти:
- баклажани – 300 г;
- перець болгарський червоний – 80 г;
- цибуля ріпчаста - 70 г;
- морква – 70 г;
- часник – 10 г;
- оцет столовий 9% - 10 мл;
- кріп – 10 г;
- петрушка – 10 г;
- цибуля зелена - 5 г;
- перець червоний мелений - 1 щіпка;
- сіль – за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- цукор – 3 г;
- прованські трави – 2 щіпки;
- олія рослинна - 60 мл.
Баклажани помийте та обсушіть паперовим рушником. Обріжте хвостики з обох боків. Наріжте тонкими кружальцями приблизно товщиною 1 см. Якщо овочі більші, можна нарізати півкільцями.
важливо!
- Найкраще, вибрати овочі молоденькі, невеликого розміру і маленьким насінням усередині.
Далі баклажани потрібно перемістити в глибоку миску і трохи посипати сіллю, щоб позбавити їх зайвої гіркоти. Залишіть на 20-25 хвилин, а потім промийте, вмочіть від зайвої вологи серветкою і готуйте.
У сковороді розігрійте олію. Викладіть баклажани. Смажте до рум'яної скоринки з однієї і другої сторони на помірному вогні приблизно по 1-2 хвилини.
Очистіть солодкий перець, моркву та цибулю:
- цибулю і перець наріжте тонкими півкільцями;
- моркву натріть на великій тертці.
У глибокій сковороді розігрійте половину олії. Додайте нарізану цибулю, перець, терту моркву. Смажте овочі на середньому вогні 4-5 хвилин, помішуючи.
Обсмажені овочі пересипте в глибокий салатник.
Очистіть часник – його кількість регулюйте на свій смак.
Смажені баклажани додайте до решти овочів. Приправте цукром та меленим чорним перцем. Додайте прованські трави та перемішайте.
Влийте оцет і перемішайте.
Важливо!
- Замість столового оцту підійде й лимонний сік.
- Додавати потрібно оцет потрібно трохи, щоб довести смак закуски до бажаного результату.
На даному етапі рекомендується скуштувати закуску на смак та при необхідності додати ще спеції.
Відправити в холодильник на 2-4 години, за цей час усі інгредієнти повинні промаринуватися.
Читайте також:
Пікантна маринована спаржа: рецепт консервації, який усі випрошуватимуть
За такі ласощі вас точно носитимуть на руках: рецепт маринованих курячих шлунків