Баклажан овоч універсальний. Ще б пак, баклажани можна смажити, запікати, маринувати і навіть закривати на зиму. У будь-якому випадку на виході кожна господиня отримає чудову структуру та неперевершений смак.

Рекомендуємо приготувати мариновані баклажани – дуже смачну закуску, яка ідеальна до столу за рахунок приготування.

Отже, необхідні продукти:

  • баклажани – 300 г;
  • перець болгарський червоний – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 70 г;
  • морква – 70 г;
  • часник – 10 г;
  • оцет столовий 9% - 10 мл;
  • кріп – 10 г;
  • петрушка – 10 г;
  • цибуля зелена - 5 г;
  • перець червоний мелений - 1 щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • цукор – 3 г;
  • прованські трави – 2 щіпки;
  • олія рослинна - 60 мл.

Баклажани помийте та обсушіть паперовим рушником. Обріжте хвостики з обох боків. Наріжте тонкими кружальцями приблизно товщиною 1 см. Якщо овочі більші, можна нарізати півкільцями.

важливо!

  • Найкраще, вибрати овочі молоденькі, невеликого розміру і маленьким насінням усередині.

Далі баклажани потрібно перемістити в глибоку миску і трохи посипати сіллю, щоб позбавити їх зайвої гіркоти. Залишіть на 20-25 хвилин, а потім промийте, вмочіть від зайвої вологи серветкою і готуйте.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть баклажани. Смажте до рум'яної скоринки з однієї і другої сторони на помірному вогні приблизно по 1-2 хвилини.

Очистіть солодкий перець, моркву та цибулю:

  • цибулю і перець наріжте тонкими півкільцями;
  • моркву натріть на великій тертці.

У глибокій сковороді розігрійте половину олії. Додайте нарізану цибулю, перець, терту моркву. Смажте овочі на середньому вогні 4-5 хвилин, помішуючи.

За смаком підсоліть і поперчіть, додайте|добавляйте| мелений червоний перець. Перемішайте. Зробіть трохи менший вогонь і готуйте ще 5-7 хвилин, помішуючи, щоб овочі стали м'якшими, але не втратили свою крихкість.

Обсмажені овочі пересипте в глибокий салатник.

Очистіть часник – його кількість регулюйте на свій смак.

Кріп, петрушку, зелену цибулю та часник дрібно наріжте. Додайте нарізані прянощі до обсмажених овочів та перемішайте.

Смажені баклажани додайте до решти овочів. Приправте цукром та меленим чорним перцем. Додайте прованські трави та перемішайте.

Влийте оцет і перемішайте.

Важливо!

  • Замість столового оцту підійде й лимонний сік.
  • Додавати потрібно оцет потрібно трохи, щоб довести смак закуски до бажаного результату.

На даному етапі рекомендується скуштувати закуску на смак та при необхідності додати ще спеції.

Відправити в холодильник на 2-4 години, за цей час усі інгредієнти повинні промаринуватися.

Читайте також:

Пікантна маринована спаржа: рецепт консервації, який усі випрошуватимуть

Це просто блаженство під картоплю: рецепт маринованого малосольного оселедця по-голландськи - це потрібно спробувати

За такі ласощі вас точно носитимуть на руках: рецепт маринованих курячих шлунків