Якщо вам подобаються гострі страви китайської кухні, то вам обов'язково потрібно спробувати приготувати картоплю китайською. Так-так, китайці теж їдять картоплю!

Отже, щоб приготувати смажену картоплю китайською, знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 480 г;
  • перець болгарський – 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 120 г;
  • перець чилі – 6 г (або за смаком);
  • часник – 16 г;
  • імбир (корінь) – 15 г;
  • соєвий соус – 60 мл;
  • оцет яблучний 6% - 1-1,5 ст. ложки;
  • олія рослинна - 4 ст. ложки;
  • цукор - 1-1,5 ч. ложки (або до смаку);
  • сіль за смаком;
  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;
  • петрушка свіжа (для подачі) – 1 гілочка.

Чистимо і мою цибулю і картопля.

Гострі перці миємо і, якщо ви не любите занадто гострі страви, видаляємо насіння.

Картоплю потрібно натерти тонкими довгими брусочками, використовуючи тертку для корейської моркви. Картопляну соломку, що вийшла, необхідно промити під проточною водою і помістити в ємність з холодною водою на 20 хвилин.

Солодкий перець очистіть від насіння та наріжте соломкою.

Цибулю наріжте тонкими півкільцями.

Очистіть корінь імбиру та зубчики часнику. Наріжте дрібними кубиками.

Візьміть сковороду з товстим дном і налийте в неї олію, розігрійте на сильному вогні.

Додайте нарізаний часник, імбир та гострий перець. Обсмажте все приблизно 1 хвилину, до золотистості та появи характерного аромату.

Додайте в сковороду солодкий перець, цибулю, цукор і дрібку солі. Влийте оцет.

Помішуючи, обсмажте овочі 3 хвилини.

Злийте воду з картоплі, ще раз ретельно промийте та обсушіть паперовим рушником.

Додайте картоплю до сковороди до овочів. Помішуючи, обсмажте ще 4 хвилини на сильному вогні.

Додайте соєвий соус та мелений коріандр.

Обсмажте ще 2 хвилини на сильному вогні.

Зменшіть вогонь до невеликого і періодично помішуючи, готуйте ще приблизно 15 хвилин, до готовності картоплі. При необхідності, в кінці приготування можна трохи підсолити страву за смаком.

Викладіть картопля, смажена з перцем, імбиром і часником, на тарілку і подавайте до столу як закуску або гарнір. За бажанням можна присипати страву щіпкою зелені як

Ця страва відмінно доповнює м'ясо або рибу, хоча подавати його можна окремо.

Читайте також:

Люди моляться, побачивши цей страшний знак: у небі над Китаєм з'явилося Сьоме сонце

Так роблять хитрі китайці: чому у них на городах ніколи не гниє цибулю, виростаючи солодкою та великою

Спробуйте - і ви не пошкодуєте: рецепт незвичайного салату з сирої картоплі китайською