Серед різноманітності страв котлети ніколи не втрачають своєї популярності. Більшість українок звикли додавати в котлети яйце, хліб, манку, картопля, проте є продукт, який здатний зробити їх справжнім шедевром. Йдеться про капусту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, капуста наповнює м'ясо соком і робить котлети повітряними та дуже смачними. Щоправда, перед додаванням до м'ясного фаршу капусті потрібно дати настоятися хоча б 5 хвилин.
Щоб приготувати котлети зі свинини з капустою та морквою, знадобиться такий набір продуктів:
- фарш м'ясний – 400 г;
- цибуля ріпчаста - 70 г;
- морква – 50 г;
- капуста білокачанна – 100 г;
- яйце – 1 штука;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- часник – 4 г;
- олія рослинна - 1 ст. ложки.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Овочі подрібніть. Посоліть і поперчіть. Додати яйце. Пробийте все ще раз блендером до дрібнішої консистенції.
У чашу викладіть м'ясний фарш (у мене свинина із яловичиною). Додайте суміш із овочів та яйця. Все посоліть, поперчіть і перемішайте добре.
Фарш добре відбийте до щільного стану. Для цього зберіть фарш в руку, підніміть над мискою та киньте назад. Зробіть так 10-15 разів.
Деко поставте в гарячу духовку і запікайте котлети при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Переверніть та запікайте ще 10-15 хвилин, до готовності.
Читайте також:
Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться
І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном
Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем