Серед різноманітності страв котлети ніколи не втрачають своєї популярності. Більшість українок звикли додавати в котлети яйце, хліб, манку, картопля, проте є продукт, який здатний зробити їх справжнім шедевром. Йдеться про капусту.

І справді, капуста наповнює м'ясо соком і робить котлети повітряними та дуже смачними. Щоправда, перед додаванням до м'ясного фаршу капусті потрібно дати настоятися хоча б 5 хвилин.

Щоб приготувати котлети зі свинини з капустою та морквою, знадобиться такий набір продуктів:

  • фарш м'ясний – 400 г;
  • цибуля ріпчаста - 70 г;
  • морква – 50 г;
  • капуста білокачанна – 100 г;
  • яйце – 1 штука;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • часник – 4 г;
  • олія рослинна - 1 ст. ложки.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Капусту, а також очищену цибулю і моркву крупно наріжте і викладіть у чашу блендера.
ка

Овочі подрібніть. Посоліть і поперчіть. Додати яйце. Пробийте все ще раз блендером до дрібнішої консистенції.

У чашу викладіть м'ясний фарш (у мене свинина із яловичиною). Додайте суміш із овочів та яйця. Все посоліть, поперчіть і перемішайте добре.

Фарш добре відбийте до щільного стану. Для цього зберіть фарш в руку, підніміть над мискою та киньте назад. Зробіть так 10-15 разів.

Вологими руками розділіть фарш та сформуйте круглі котлети. У мене вийшло 7 штук. Деко змастіть олією і викладіть туди котлети.

Деко поставте в гарячу духовку і запікайте котлети при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. Переверніть та запікайте ще 10-15 хвилин, до готовності.

Читайте також:

Рецепт котлет "Дует" з фаршу та печінки, які перевернуть ваше життя: класичні більше не захочеться

І навіть п'яти штук вам здасться мало: рецепт апетитних та соковитих котлет із фаршу з баклажаном

Ви й не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт шведських котлет із буряком та м'ясним фаршем