Іноді так хочеться чогось солоденького, але, наприклад, почалася повітряна тривога і магазині закриті, або ж почалася комендантська година, що теж робить похід до супермаркету неможливим.

Але навіть якщо з продуктами проблем немає, то можуть бути проблеми з духовкою, коли її немає або ви просто не вмієте (або не хочете) користуватися нею. Тоді вам на допомогу прийде наш рецепт найсмачнішої шарлотки на сковороді.

Яблучний пиріг, кадр з відео
Яблучний пиріг, кадр з відео

Інгредієнти:

Яблука - 400 г;
Яйця - 3 шт.;
Цукор - 90 г;
Сіль - щіпка;
Ванільний цукор - 10 г;
Борошно - 100 г;
Розпушувач - ½ ч.л.;
Вершкове масло.

Приготування шарлотки:

1.Очищаємо яблука від насіннєвих коробочок і нарізаємо невеликими часточками. Яйця солимо, посипаємо класичним та ванільним цукром, збиваємо міксером до пишної піни приблизно 8-10 хвилин.

2. Далі в 3 підходи просіюємо в яєчну суміш борошно та розпушувач. Замішуємо повітряне тісто. Змащуємо сковороду вершковим маслом, на дно кладемо пергамент. Тісто з'єднуємо з яблуками, перемішуємо та викладаємо на сковороду.

Приготування яблучного пирога, кадр з відео
Приготування яблучного пирога, кадр з відео

3.Випікаємо пиріг у сковороді під кришкою 13 хвилин на мінімальному вогні, а потім злегка збільшуємо вогонь і готуємо ще 10 хвилин. Перевертаємо шарлотку дном нагору і під кришкою готуємо 10 хвилин на маленькому вогні.

Читайте також:

Фаршировані перці без рису: той рецепт, який у вас попросять усі.

Це точно найсмачніший маринад: рецепт маринованих кабачків із соєвим соусом.

Зупинитися неможливо: рецепт пряних маринованих кабачків на зиму - ви відкриватимете банку за банкою .