У мережі опублікували смачний спосіб бюджетного приготування хеку із вершково-овочевим соусом. Ця страва проста, але при цьому повна смаку, що робить її чудовим варіантом для ситного обіду.

Інгредієнти:

Хек: 1 кг.

Сметана (30%): 150 г.

Цибуля: 1 шт.

Морква: 1 шт.

Пшенная мука: 1 ст. л.

Рибний бульйон: 1 склянка.

Вода: 1 л.

Лавровий лист: 2 шт.

Рожевий перець горошком: 8-10 шт.

Сіль: за смаком.

Цукор: щіпка.

Приготування:

Очистіть хека та наріжте його на шматки. Помістіть рибу в каструлю, залийте водою і додайте лавровий лист, рожевий перець горошком і щіпку солі.

Хек у соусі
Хек у соусі

Гасіть рибу, поки вона не стане м'якою.

Дрібно наріжте цибулю та моркву. На сковороді обсмажте овочі, доки вони не почнуть розм'якшуватися.

Додайте в сковороду борошно пшене і ретельно перемішайте.

Потім вмішайте сметану, додайте щіпку цукру та більше солі до смаку.

Влийте рибний бульйон і варіть соус кілька хвилин, поки він трохи загусне.

Обережно витягніть приготовлену рибу з каструлі, видаліть кістки і додайте її в соус на сковороді.

Після цього накрийте кришкою і дайте рибі залишити в соусі ще кілька хвилин, дозволяючи смакам змішатись.

Ось і все, подавайте хек із вершково-овочевим соусом разом із кашею або картопляним пюре для ситного обіду.

Читайте також:

Божественний квашений кавун на зиму: рецепт заморського делікатесу, який благатимуть розкрити

Про пиріжки ви забудете: швидка альтернатива з лаваша та картоплі – рецепт, який точно збережете

Домашня ароматна сіль з огірків своїми руками: революційний рецепт під будь-яку страву