Помідори, фаршировані куркою та сиром у духовці - страва, яка може виступати не лише як закуска, а й замінити основне. Помідори виходять соковитими та смачними. Всі компоненти вдало доповнюють один одного і створюють чудову смакову гаму.

Для приготування томатів, запечених із начинкою у духовці, необхідно підготувати інгредієнти за списком:

  • помідори – 4 штуки;
  • печериці – 100 грам;
  • куряче філе – 160 грам;
  • твердий сир – 100 грам;
  • олія 2 стол.л.;
  • кріп – 5 грам;
  • петрушка – 5 грам;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • цибуля ріпчаста - 0.5 штуки.

важливо!

  • Помідори беріть стиглі, але щільні – це допоможе зберегти форму при запіканні.
  • Печериці можна замінити будь-якими іншими грибами.

Цибулю очистіть, промийте під проточною водою і дрібно наріжте.

Гриби промийте, обсушіть на паперовому рушнику і наріжте дрібними кубиками.

У сковороду налийте олію, розігрійте та викладіть гриби з цибулею. Обсмажте на середньому вогні протягом 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, а також як правильно вибрати олію, читайте в окремих статтях, посилання в кінці рецепту.

Куряче філе промийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте на дрібні шматочки.

Додайте курку на сковороду до грибів з цибулею, посоліть і поперчіть на свій смак. Обсмажте ще 10 хвилин|мінути|, до готовності курки.

Петрушку та кріп промийте та обсушіть. Дрібно наріжте і додайте|добавляйте| до курки з грибами, перемішайте.

Увімкніть духовку на 200 градусів.

Помідори промийте, обсушіть. Зріжте верхівки та ложкою вискоблити м'якоть. акуратно вийміть м'якоть із насінням.

Заповніть помідори начинкою.

Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Викладіть зверху помідор. Помідори складіть у жароміцну форму. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин, не більше щоб помідори не втратили форму. Точний час залежить від духовки. Дізнатися про особливості роботи духовок можна, прочитавши окрему статтю, посилання наприкінці рецепту.

Подавайте гарячі помідори.

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму