Банку, до країв наповнений ароматним густим варенням, - це те, про що кожен мріє взимку, коли вибір фруктів не вражає уяву. Спробуйте приготувати яблучне варення з лимоном і горіхами - воно завжди виходить ароматним, солодким, за консистенцією густим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- яблука – 1 кг;
- горіхи волоські - 150-200 г;
- цукор – 200 г;
- лимон - 130 г (1 шт.);
- вода - 100 мл
Важливо!
- Яблука для цього рецепту краще брати соковиті та тверді, переважно кислуватих сортів.
- За бажанням у варення можна додати корицю та гвоздику для аромату.
Яблука вимийте, розріжте на 4 частини, видаліть серцевину з насінням та плодоніжки. Яблука наріжте невеликими скибочками. Викладіть нарізані яблука в каструлю із товстим дном.
Влийте в каструлю воду і всипте цукор.
Лимон ретельно вимийте, використовуючи щіточку. Наріжте лимон півкулями або четвертинками кружечків. Усі кісточки обов'язково видаліть. Нарізаний лимон викладіть у каструлю до яблук та цукру.
Поставте каструлю на маленький вогонь. У міру нагрівання виділятиметься сік, і вогонь можна буде збільшити. Помішуючи, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин на невеликому вогні.
Зніміть каструлю з вогню, повністю остудіть вміст.
Варення знову поставте на середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
Волоські горіхи наріжте середніми шматочками і додайте в каструлю з варенням. Перемішайте.
Готуйте яблучне варення разом із горіхами 5 хвилин.
Кипяче варення розкладете по стерильним баночкам і щільно закупоріть чистими кришками. Накрийте банки теплою ковдрою.
Після остигання до кімнатної температури поставте баночки з варенням з яблук на зберігання у темне, сухе та прохолодне місце.
Завдяки своїй фруктовій солодощі та землістому аромату яблучно-горіхове варення ідеально підходить для випікання тортів та печива або як соус для вафель та млинців.
Читайте також:
Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки
Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо