Квашені помідори - це смачна зимова закуска, яку має вміти приготувати кожна господиня. А ми спеціально для такого випадку підготували для вас рецепт швидких і найпростіших квашених помідорів, на які не потрібно витрачати багато часу.

Для швидкого приготування швидких квашених помідорів знадобляться такі продукти:

  • помідори – 2 кг.;
  • часник – 6 зубчиків;
  • лавровий лист – 3 штуки;
  • вода - 1 л.;
  • сіль -1.5 стол.
  • цукор – 1.5 стол.л.;
  • кріп за смаком.
Важливо!
  • Для швидкої закваски підійдуть будь-які сорти помідорів, головне, щоб плоди були стиглими та однакового розміру, тоді вони просоляться одночасно.
  • Дрібні помідори, особливо чері, на третю добу абсолютно точно заквасяться, але їх теж потрібно обов'язково наколоти зубочисткою.

Насамперед потрібно вимити помідори разом з кропом та очищеним часником.

Щоб помідори краще проквасилися, кожен плід потрібно наколоти в області плодоніжки три-чотири рази звичайною зубочисткою, проколи мають бути глибокими.

У чисті ретельно промиті содою банки викладаємо на дно часточки часнику, суцвіття кропу та лавровий лист. Потім шар помідорів і так по черзі викладаємо до верху банки.

Для приготування розсолу в теплій кип'яченій воді розчиняємо цукор та сіль. Заливаємо помідори до шийки. Банку накриваємо марлею і ставимо нагору блюдце. Помідори будуть готові за 5 днів.

Якщо хочете, щоб помідори просолилися швидше, заливайте їх не теплим, а киплячим розсолом. Такі помідори будуть готові вже за 3 дні.

Зазначимо, що на третю добу розсіл у банку трохи помутніє – це нормально. Якщо в будинку спекотно, краще переставити банку холодильник.

Читайте також: