Квашені помідори - це смачна зимова закуска, яку має вміти приготувати кожна господиня. А ми спеціально для такого випадку підготували для вас рецепт швидких і найпростіших квашених помідорів, на які не потрібно витрачати багато часу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля швидкого приготування швидких квашених помідорів знадобляться такі продукти:
- помідори – 2 кг.;
- часник – 6 зубчиків;
- лавровий лист – 3 штуки;
- вода - 1 л.;
- сіль -1.5 стол.
- цукор – 1.5 стол.л.;
- кріп за смаком.
- Для швидкої закваски підійдуть будь-які сорти помідорів, головне, щоб плоди були стиглими та однакового розміру, тоді вони просоляться одночасно.
- Дрібні помідори, особливо чері, на третю добу абсолютно точно заквасяться, але їх теж потрібно обов'язково наколоти зубочисткою.
Насамперед потрібно вимити помідори разом з кропом та очищеним часником.
Щоб помідори краще проквасилися, кожен плід потрібно наколоти в області плодоніжки три-чотири рази звичайною зубочисткою, проколи мають бути глибокими.
У чисті ретельно промиті содою банки викладаємо на дно часточки часнику, суцвіття кропу та лавровий лист. Потім шар помідорів і так по черзі викладаємо до верху банки.
Для приготування розсолу в теплій кип'яченій воді розчиняємо цукор та сіль. Заливаємо помідори до шийки. Банку накриваємо марлею і ставимо нагору блюдце. Помідори будуть готові за 5 днів.
Якщо хочете, щоб помідори просолилися швидше, заливайте їх не теплим, а киплячим розсолом. Такі помідори будуть готові вже за 3 дні.
Зазначимо, що на третю добу розсіл у банку трохи помутніє – це нормально. Якщо в будинку спекотно, краще переставити банку холодильник.
Читайте також: