На святковому столі ефектно виглядає салат із помідорами чері. А ще корисно знати, що в помідорах чері майже в 2 рази більше цукру та сухих речовин, ніж у великоплідних томатах, тому вони солодші.

Помідори (краще чері) – 400 г
Цибуля ріпчаста червона – 100 г (2 шт.)
Часник – 10 г (2 зубчики)
Олія - ​​45 мл (3 ст. ложки)
Мед – 15 г (1 ч. ложка)
Перець чилі – 15 г
Зелень свіжа (кріп, петрушка) – кілька гілочок
Оцет яблучний – 15 мл (1 ст. ложка)
Сіль – 1/2 ч. ложки


Помідори чері розрізаємо навпіл.

Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями. Перець чилі нарізаємо дуже дрібно.

Дрібно рубаємо зелень. Часник очищаємо та пропускаємо через прес.

У піалу відправляємо подрібнений часник, перець чилі, мед, олію, оцет та сіль.

Перемішуємо.

У великий салатник відправляємо помідори, цибулю та зелень. Вливаємо заправлення.

Перемішуємо салат.

Затягуємо салатник харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник щонайменше на 1 годину.

Готовий салат подаємо до столу.
Зазначимо, що помідори черрі багаті на вітамін А, С і фолієву кислоту. Містять велику кількість клітковини, вуглеводів, калію та заліза, а також антиоксидантів, особливо, лікопіну (за деякими даними він має здатність підвищувати стійкість організму до онкологічних захворювань).
Читайте також: