Спробуйте грузинські салати та порадуйте своїх гостей унікальними смаками Грузії.

Щоб приготувати салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи, насамперед потрібно зібрати необхідні інгредієнти:

  • баклажани – 1 штука;
  • помідори – 2 штуки;
  • сирний сир (вершковий без добавок) – 60 грам;
  • соус чилі (солодкий) – 2 стол.л.;
  • м'ята (2-3 гілочки) – 8 грам;
  • зелень кінзи (2-3 гілочки) – 8 грам;
  • базилік (2-3 гілочки) – 8 грам;
  • оливкова олія - ​​2 стол.
  • кунжутна олія (Можна замінити на оливкову, але смак зміниться) - 2 стол.
  • крохмаль – 2 ст.л.;
  • насіння соняшника - 1 стол.
  • кунжут – 1 чайна ложка;
  • рослинна олія – приблизно 250 мл.

Важливо!

  • Баклажан для цього рецепту краще взяти великий, щільний, не млявий, з пружною шкірою блискучою.
  • Помідори потрібні соковиті стиглі, але щільні. Вся річ у тому, що м'які плоди у процесі нарізки та приготування розповзуться у безформну масу та зіпсують зовнішній вигляд страви.

Овочі та траву помийте та обсушіть. Зелень потрібно крупно порубати.

Помідори наріжте великими шматочками.

Насіння соняшника та кунжуту підсмажте окремо на сухій сковороді до золотистого кольору.

Баклажан вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками. Складіть нарізаний овоч у миску, посоліть та залиште на 5-7 хвилин. Потім злийте рідину, що виділилася, а баклажани обсушіть і обваляйте в крохмалі з усіх боків (для цього зручно використовувати целофановий пакет).

У заздалегідь розігрітій сковороді, на доведеній до кипіння олії, потрібно обсмажити баклажани до скоринки десь 3-4 хвилини.

Готові баклажани перекладіть на паперові серветки, щоб увібрала зайву олію.

Порада!

  • Дуже важливо обсмажити баклажани в самому кінці, коли решта овочів буде вже нарізана. Так як подавати салат бажано в теплому вигляді, поки баклажани гарячі та хрусткі.

У мисці з'єднайте помідори, зелень, баклажани, оливкову та кунжутну олії, соус чилі та акуратно перемішайте салат, намагаючись не придушити помідори.

Заправляти такий салат краще безпосередньо перед подачею, інакше баклажани стануть м'якими.

Перекладіть салат на блюдо сервіровки або в салатник. Зверху викладіть невеликі кнелі із сирного крем-сиру. Все посипте кунжутом та насінням соняшника.

Подавати салат потрібно відразу, поки баклажани зберігають хрустку скоринку. Якщо салат постоїть 15 хвилин або довше, то баклажани розмокнуть.

Читайте також:

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

Ви точно захочете таке спробувати: рецепт ситного салату з пекінською капустою, тунцем та яйцями

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.