Для приготування фаршированих маринованих баклажанів, насамперед потрібно підготувати такий набір продуктів:
  • баклажани – 4 кг.;
  • морква – 1 кг.
Для маринаду:
  • петрушка (зелень та коріння) - 1 грам;
  • перець (червоний перець (гіркий)) до смаку;
  • часник (1 головка) – 10 зубчиків;
  • сіль за смаком;
  • цибуля ріпчаста - 1 кг.;
  • вода - 1 л.;
  • столовий оцет 9% - 500 мл;
  • сельдерей - 1 пучок.

Промийте баклажани, проколіть вилкою кілька разів, зробіть поздовжній розріз у кожному баклажани і відваріть їх у воді 5 хвилин не більше.

Потім зварені баклажани потрібно покласти під гніт на 1:00. Це робиться, наприклад, так: у миску-друшляк укладаємо баклажани, прикриваємо тарілкою і зверху ставимо каструлю з водою. Завдяки цьому стіче вода та гіркота баклажанів.

Щоб приготувати "фарш" для баклажанів, потрібно відварити корінь петрушки та селери, а також нашаткувати моркву та зелень.

важливо!

  • Від способу нарізки моркви залежить кінцевий результат у цій страві: натерта морква в процесі термічної обробки перетвориться на кашку і рівномірно змішається з рештою інгредієнтів, а ось нарізана соломкою або брусками збереже свою форму.

Очистіть гіркий червоний перець, цибулю та часник. Потім наріжте їх дрібно-дрібно. Усі інгредієнти перемішайте. Після цього додайте сіль і знову ретельно перемішайте.

Цією овочевою сумішшю фаршуйте баклажани і покладіть їх в емальований посуд щільно один до одного, по черзі додаючи ароматний зелень і оцет.

Накрийте все це кришкою, на яку поставте щось важке. Баклажани будуть готові за тиждень і зберігати їх треба буде в прохолодному місці.

Зверніть увагу, що в деяких випадках немає необхідності видалення гіркоти з баклажанів - зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі їх сорти.

Читайте також:

Смакота, в яку закохуються відразу: рецепт рулетиків з лаваша з баклажанами, сиром та яйцями