- баклажани – 4 кг.;
- морква – 1 кг.
- петрушка (зелень та коріння) - 1 грам;
- перець (червоний перець (гіркий)) до смаку;
- часник (1 головка) – 10 зубчиків;
- сіль за смаком;
- цибуля ріпчаста - 1 кг.;
- вода - 1 л.;
- столовий оцет 9% - 500 мл;
- сельдерей - 1 пучок.
Промийте баклажани, проколіть вилкою кілька разів, зробіть поздовжній розріз у кожному баклажани і відваріть їх у воді 5 хвилин не більше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПотім зварені баклажани потрібно покласти під гніт на 1:00. Це робиться, наприклад, так: у миску-друшляк укладаємо баклажани, прикриваємо тарілкою і зверху ставимо каструлю з водою. Завдяки цьому стіче вода та гіркота баклажанів.
Щоб приготувати "фарш" для баклажанів, потрібно відварити корінь петрушки та селери, а також нашаткувати моркву та зелень.
важливо!
- Від способу нарізки моркви залежить кінцевий результат у цій страві: натерта морква в процесі термічної обробки перетвориться на кашку і рівномірно змішається з рештою інгредієнтів, а ось нарізана соломкою або брусками збереже свою форму.
Очистіть гіркий червоний перець, цибулю та часник. Потім наріжте їх дрібно-дрібно. Усі інгредієнти перемішайте. Після цього додайте сіль і знову ретельно перемішайте.
Цією овочевою сумішшю фаршуйте баклажани і покладіть їх в емальований посуд щільно один до одного, по черзі додаючи ароматний зелень і оцет.
Накрийте все це кришкою, на яку поставте щось важке. Баклажани будуть готові за тиждень і зберігати їх треба буде в прохолодному місці.
Зверніть увагу, що в деяких випадках немає необхідності видалення гіркоти з баклажанів - зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі їх сорти.
Читайте також:
Смакота, в яку закохуються відразу: рецепт рулетиків з лаваша з баклажанами, сиром та яйцями
Їх називають "Тещини грибочки": рецепт солоних баклажанів із часником на зиму
Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром