Малосольні огірки – це одна з головних страв на столі українців улітку. Ще б пак, приготування малосольних огірків вимагає невеликої кількості інгредієнтів і трохи часу, а в результаті виходять смачні малосольні огірочки, якими можна насолоджуватися до будь-якої страви.
Для приготування малосольних огірків знадобляться такі продукти:
- огірки свіжі – 1 кг;
- імбир свіжий – 1 невеликий шматочок;
- часник – 2 зубчики;
- кріп свіжий – 1 пучок;
- сіль - 1½ ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- оцет 9% - 15 мл.
Важливо!
- Сіль краще взяти звичайну кам'яну крупного помелу. Йодована сіль не підходить, оскільки може розм'якшувати шкірку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІдеальні для засолювання огірки повинні відповідати деяким критеріям:
- Вибирайте дрібні огірки однакового розміру з тонкою шкіркою і пухирцями - саме такі найбільше підходять для засолювання.
- Плоди, що мають щільну шкірку та гладку поверхню, погано пропускають соляний розчин, і часто соляться нерівномірно.
- Якщо огірки трохи зав'яли, необхідно витримати у холодній воді (можна з додаванням льоду) близько 2 годин.
- Щоб огірки швидше приготувалися, обов'язково потрібно зрізати кінчики або надрізи.
Розріжте овочі вздовж чотирьох частин.
Складіть їх у пакет із застібкою або звичайною мішечок.
Дрібно порубайте імбир, часник та кріп. Додайте до огірків разом із сіллю, цукром та оцтом.
Застебніть або щільно зав'яжіть пакет. Потрясіть, щоб перемішати інгредієнти. Заберіть у холодильник на 2–3 години.