Курка, фарширована картоплею, в духовці – універсальний рецепт. Цю страву можна приготувати як на сімейну вечерю, так і для святкового столу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб у духовці приготувати курку, фаршировану молодою картоплею, необхідно насамперед підготувати необхідні інгредієнти:
- курка (тушка) – 1,5 кг;
- картопля молода - 600 г;
- кетчуп – 70 г;
- майонез – 70 г;
- базилік сушений – 1 ч. ложка;
- паприка шматочками / пластівцями - 1 ч. ложка;
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Картоплю очистіть та наріжте дрібними кубиками. Викладіть картоплю в глибоку миску і промийте ще раз, щоб видалити крохмаль. До картоплі всипте паприку пластівцями, сушений базилік, куркуму, сіль та мелений чорний перець. Усі інгредієнти начинки добре перемішайте.
Курку заздалегідь промийте та обсушіть паперовим рушником. Обсипте курку зовні і всередині сіллю та меленим перцем.
Для соусу змішайте майонез будь-якої жирності та кетчуп. При необхідності підсоліть і поперчіть.
Змастіть курку соусом з усіх боків.
Нафаршуйте курку начинкою з картоплі. Шкіру зафіксуйте зубочисткою так, щоб під час запікання начинка залишилася усередині птиці. Ніжки зв'яжіть кулінарною ниткою.
Покладіть курку в рукав для запікання і готуйте приблизно 1,5 години за температури 200 °С. Щоправда, час запікання залежить від потужності духовки та розміру птиці.
Читайте також:
Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл
Можна залишитись без урожаю: як по листю баклажанів зрозуміти, що у вас почнуться проблеми