Літо в розпалі, а це означає, що настав сезон запасатися вітамінами на зиму! Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний компот з аґрусу, який неодмінно підкорить вас освіжаючим смаком та ароматом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ справді, кожна господиня знає, що агрус і м'ята — ідеальна у всіх відносинах пара, а значить компот-мохіто сподобається кожному члену сім'ї.
"Мохіто" - це не лише популярний коктейль, а й оригінальний рецепт компоту, що поєднує в собі кислинку аґрусу, м'яту свіжість та легку цитрусову нотку лимона. Цей напій не тільки смачний, а й дуже корисний, адже аґрус багатий на вітаміни та мікроелементи, необхідні для нашого організму.
Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для цього чудового напою:
- аґрус - 1 склянка;
- цукор – 100 грам;
- лимони – 20 грам;
- м'ята – 10 грам;
- вода – 1 склянка.
важливо!
- В ідеалі для "мохіто" з аґрусу використовуються ягоди зелених сортів, злегка недозрілий - так компот вийде свіжіше, та й зелена монохромність симпатичніше виглядає в банку.
- Якщо лимона під рукою немає, його можна замінити на звичайну лимонну кислоту, додавши в напій з розрахунку: 1 чайна ложка на трилітрову банку.
Залийте окропом чисту воду вміст банок до шийки, накрийте зверху банки чистими кришками і залиште їх на 25 хвилин. Кришки щільно закривати не потрібно.
Потім воду зі банок злийте в каструлю, насипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Перемішайте розчин ложкою, щоб|аби| цукор повністю розчинився. Вимикаємо вогонь.
Залийте солодким киплячим маринадом аґрус з м'ятою та лимоном у банках.
Банки закрийте чи закатайте простерилізованими чистими кришками. Якщо робите цей напій на зиму, укутайте банки в теплу ковдру і залиште в теплі дві доби до повного остигання і приберіть на зберігання в комору.
Або не закочуючи банки, охолодіть напій у холодильнику, розлийте мохіто їх агрусу з лимоном і м'ятою по склянках і подавайте до столу.
Читайте також:
Найправильніше поєднання: рецепт шикарних маринованих помідорів у літрових банках на зиму
Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму