Літо в розпалі, а це означає, що настав сезон запасатися вітамінами на зиму! Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати незвичайний компот з аґрусу, який неодмінно підкорить вас освіжаючим смаком та ароматом.

І справді, кожна господиня знає, що агрус і м'ята — ідеальна у всіх відносинах пара, а значить компот-мохіто сподобається кожному члену сім'ї.

"Мохіто" - це не лише популярний коктейль, а й оригінальний рецепт компоту, що поєднує в собі кислинку аґрусу, м'яту свіжість та легку цитрусову нотку лимона. Цей напій не тільки смачний, а й дуже корисний, адже аґрус багатий на вітаміни та мікроелементи, необхідні для нашого організму.

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для цього чудового напою:

  • аґрус - 1 склянка;
  • цукор – 100 грам;
  • лимони – 20 грам;
  • м'ята – 10 грам;
  • вода – 1 склянка.

важливо!

  • В ідеалі для "мохіто" з аґрусу використовуються ягоди зелених сортів, злегка недозрілий - так компот вийде свіжіше, та й зелена монохромність симпатичніше виглядає в банку.
Ягоди агрусу промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк і дайте воді повністю стекти. Далі потрібно у агрусу зрізати ножицями хвостики та плодоніжки.
Лимон вимити і ошпарити окропом, якщо є восковий наліт на шкірці, тому що лимон для компоту використовується разом із шкіркою. Лимон наріжте на тонкі часточки, кісточки видаліть.
важливо!
  • Якщо лимона під рукою немає, його можна замінити на звичайну лимонну кислоту, додавши в напій з розрахунку: 1 чайна ложка на трилітрову банку.
У чисті (промиті з содою) і простерилізовані банки викладіть ягоди аґрусу, часточки лимона та промиту та просушену на паперовому рушнику зелень м'яти.

Залийте окропом чисту воду вміст банок до шийки, накрийте зверху банки чистими кришками і залиште їх на 25 хвилин. Кришки щільно закривати не потрібно.

Потім воду зі банок злийте в каструлю, насипте цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Перемішайте розчин ложкою, щоб|аби| цукор повністю розчинився. Вимикаємо вогонь.

Залийте солодким киплячим маринадом аґрус з м'ятою та лимоном у банках.

Банки закрийте чи закатайте простерилізованими чистими кришками. Якщо робите цей напій на зиму, укутайте банки в теплу ковдру і залиште в теплі дві доби до повного остигання і приберіть на зберігання в комору.

Або не закочуючи банки, охолодіть напій у холодильнику, розлийте мохіто їх агрусу з лимоном і м'ятою по склянках і подавайте до столу.

Читайте також:

Найправильніше поєднання: рецепт шикарних маринованих помідорів у літрових банках на зиму

Її називають "Сонячний налив": рецепт хрусткої маринованої капусти з морквою та цибулею на зиму

Знову починається: українців попередили про різке подорожчання гречки – скільки тепер вона коштуватиме