Ліниві голубці – це смачна, ситна і проста у приготуванні страва, яка стане чудовим варіантом обіду або вечері для всієї родини. На відміну від традиційних голубців, де фарш загортається в капустяне листя, ледачі голубці готуються набагато швидше і простіше.

У цьому рецепті ми пропонуємо вам приготувати ледачі голубці з сосисками та сиром. Ця страва виходить дуже соковитою, ароматною і ніжною, а її оригінальна подача обов'язково порадує ваших близьких.

Докладніше про приготування лінивих голубців із сосисками та сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування лінивих голубців з сосисками та сиром нам знадобиться:

  • 1 качан капусти
  • 9 сосисок
  • 150 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування лінивих голубців з сосисками та сиром:

  • Капусту опустити в киплячу воду.
  • Молоду капусту варити 5-7 хвилин.
  • Якщо вода повністю не покриває капусту, спочатку проварити 3-4 хвилини з нижньої частини (де розташовані товсті частини листя).
  • Потім качан капусти перевернути й проварити близько 3 хвилин верхню частину качана.
  • Вийняти качан капусти з води, дати трохи охолонути й розібрати його на листочки.
  • Нам знадобиться 9 аркушів капусти.
  • Якщо всередині листя ще залишилося щільним і погано відокремлюється, процедуру повторити.

2. Підготовка начинки:

  • Нарізати сир слайсами (приблизно за розміром сосисок).
  • Кожну сосиску розрізати вздовж 2 половинки.
  • Між двома половинками сосиски вкласти шматочок сиру.

3. Формування голубців:

  • У капустяного листа відрізати товсту частину і покласти на нього сосиску із сиром.
  • З боків підвертати протилежні краї капустяного листа.
  • Потім скрутити капустяний лист із сосискою в рулет.

4. Обсмажування голубців:

  • Розбити в миску яйця.
  • Додати сіль та чорний мелений перець.
  • Перемішати.
  • Занурити кожен голубець із сосисками та сиром у яєчну суміш.
  • Потім обваляти в панірувальних сухарях.
  • Викласти голубці з сосисками на розігріту сковороду з олією.
  • Обсмажити голубці по 3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

5. Подача:

  • Готові сосиски в капустяних листах викласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
  • Після цього подати ліниві голубці до столу.

Читайте також:

Легко, ситно та апетитно: рецепт швидких сирних коржиків з капустою

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Він прикрасить будь-який стіл: рецепт салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи