Ліниві голубці – це смачна, ситна і проста у приготуванні страва, яка стане чудовим варіантом обіду або вечері для всієї родини. На відміну від традиційних голубців, де фарш загортається в капустяне листя, ледачі голубці готуються набагато швидше і простіше.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ цьому рецепті ми пропонуємо вам приготувати ледачі голубці з сосисками та сиром. Ця страва виходить дуже соковитою, ароматною і ніжною, а її оригінальна подача обов'язково порадує ваших близьких.
Докладніше про приготування лінивих голубців із сосисками та сиром читайте у нашому матеріалі.
Для приготування лінивих голубців з сосисками та сиром нам знадобиться:
- 1 качан капусти
- 9 сосисок
- 150 г твердого сиру
- 2 яйця
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
Спосіб приготування лінивих голубців з сосисками та сиром:
- Капусту опустити в киплячу воду.
- Молоду капусту варити 5-7 хвилин.
- Якщо вода повністю не покриває капусту, спочатку проварити 3-4 хвилини з нижньої частини (де розташовані товсті частини листя).
- Потім качан капусти перевернути й проварити близько 3 хвилин верхню частину качана.
- Вийняти качан капусти з води, дати трохи охолонути й розібрати його на листочки.
- Нам знадобиться 9 аркушів капусти.
- Якщо всередині листя ще залишилося щільним і погано відокремлюється, процедуру повторити.
2. Підготовка начинки:
- Нарізати сир слайсами (приблизно за розміром сосисок).
- Кожну сосиску розрізати вздовж 2 половинки.
- Між двома половинками сосиски вкласти шматочок сиру.
3. Формування голубців:
- У капустяного листа відрізати товсту частину і покласти на нього сосиску із сиром.
- З боків підвертати протилежні краї капустяного листа.
- Потім скрутити капустяний лист із сосискою в рулет.
4. Обсмажування голубців:
- Розбити в миску яйця.
- Додати сіль та чорний мелений перець.
- Перемішати.
- Занурити кожен голубець із сосисками та сиром у яєчну суміш.
- Потім обваляти в панірувальних сухарях.
- Викласти голубці з сосисками на розігріту сковороду з олією.
- Обсмажити голубці по 3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.
5. Подача:
- Готові сосиски в капустяних листах викласти на серветку, щоб увібрала зайву олію.
- Після цього подати ліниві голубці до столу.
Читайте також:
Легко, ситно та апетитно: рецепт швидких сирних коржиків з капустою
Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді
Він прикрасить будь-який стіл: рецепт салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи