Салата з яловичиною та квасолею по-грузинськи – це не просто салат, а справжній шматочок Грузії на вашому столі. Поєднання соковитої яловичини, ароматної зелені, пікантної заправки та спеціальних спецій переносить в атмосферу сонячного Тбілісі.

Детальніше про приготування салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи нам знадобиться:

Яловичина відварена - 250 г
Цибуля червона - 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Квасоля консервована у власному соку - 250 г
Лимон - 1 шт.
Горіхи грецькі - 50 г
Кінза – 1 пучок
Олія - ​​4 ст. ложки
Оцет бальзамічний – 0,5 ст. ложки
Часник - 2 зубчики
Хмелі-сунелі – 1 ч. ложка
Сіль за смаком
Гранат – для прикраси

Спосіб приготування салату з яловичиною та квасолею по-грузинськи:

  1. Яловичина: відваріть грудинку, лопатку або тазостегнову частину до готовності. Наріжте м'ясо соломкою товщиною трохи більше 1,5 див.
  2. Цибуля: використовуйте фіолетовий лук, він додасть салату гарний колір. Наріжте півкільцями, замаринуйте в лимонному соку 5 хвилин.
  3. Перець: очистіть від насіння та плодоніжки, наріжте соломкою.
  4. Квасоля: додайте 250 г консервованої квасолі.
  5. Горіхи: обсмажте волоські горіхи 2-3 хвилини, подрібніть.
  6. Зелень: порубайте пучок кінзи.
  7. Заправка: змішайте 4 ст. л. оливкової олії, 1/2 ст. л. бальзамічного оцту, 2 зубчики часнику, сіль, 1 ч. л. хмелі-сунелі.
  8. Змішайте усі інгредієнти, заправте. Дайте просочитися 30 хвилин.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі