картопля 700 грам яйця 1 шт. кукурудзяне борошно 2 ст.л. напівтвердий сир 100 г сіль за смаком Начинка яловичий фарш 500 г яйця 1 шт. цибулина середня 1 шт. часник 2 зубчик гриби 200 г сіль і перець за смаком

Дрібно ріжемо цибулю. Гриби нарізаємо на невеликі шматочки. Дрібно рубаємо часник. У сковороді на середньосильному вогні розігріваємо 2 ст. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хвилини.

Додаємо гриби та часник і смажимо, помішуючи, до готовності, ще близько 5-7 хвилин.

Перекладаємо в миску до фаршу, туди ж додаємо яйце та сіль за смаком.

Вимішуємо. Картоплю відварюємо у підсоленій воді до готовності. Протираємо через сито або тиснемо пресом для пюре. Додаємо яйце, натертий сир та кукурудзяне борошно.

Вимішуємо до однорідного стану та викладаємо на пергамент у вигляді квадрата приблизно 30*30 см.

У центр укладаємо фарш, сформований у вигляді циліндра.

Згортаємо конструкцію так, щоб картопля повністю обернула м'ясо.

Панируем в сухарях.

Розрізаємо на 8 частин – мені найзручніше робити це струною для торта. Перевертаємо на зрізи та підформовуємо у вигляді човників. Трохи підгинаємо при цьому картопляну частину вниз. Викладаємо на застелений лист.

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо до готовності фаршу близько 35 хвилин. Читайте також:

І спробуйте в них не закохатися: рецепт картопляних пиріжків з кабачком та плавленим сиром

Захочеться вихоплювати їх прямо зі сковорідки: рецепт картопляних пиріжків з ковбасками та зеленню

Обов'язково спробуйте: рецепт смачних картопляних пиріжків з фаршем та морквою.

Весь тазик з'їдається за день: рецепт апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою

Потрібно всього дві склянки борошна: як приготувати два десятки пишних солодких пиріжків з мінімальними вкладеннями