Дуже багато українських господинь люблять листкове тісто у випічці, тому тримають у морозилці завжди пару упаковок вже готового листкового тіста.

  • Тісто листкове - 400 г
  • Фарш свинячо-яловичий - 500 г
  • Картопля - 300 г
  • Цибуля - 150 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Перець чорний мелений - 10 г
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Змішаємо свинячий і яловичий фарші у пропорції 2:1.


Цибулини нарізаємо дрібним кубиком і додаємо цибулю до фаршу.

Картоплю очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці. Картоплю також викладаємо в миску до фаршу та цибулі.

Солимо і перчимо начинку до смаку. На цьому етапі можна додати 1 год. соєвого соусу замість солі. Соус додасть гарного кольору фаршу і замінить сіль.

Листкове тісто ділимо на два пласти. Один пласт тіста викладаємо у форму для запікання.


Тепер рівномірно розподіляємо начинку поверхнею тесту.

Накриваємо пиріг другим пластом тіста і защипуємо краї.

У піалку вбиваємо один жовток яйця і за допомогою силіконової пензлика покриваємо верх пирога жовтком.

Посипаємо пиріг з картоплею і фаршем сумішшю кунжутного насіння. Відправляємо його у розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Готовий пиріг дістаємо із духовки. Даємо йому відпочити 5-7 хвилин у формі.

Читайте також:

Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою

У нього закохуються з першого шматочка: рецепт швидкого пирога цибулі з сиром

Тепер ви робитимете його кожні вихідні: рецепт заливного пирога з капустою на майонезі