Дуже багато українських господинь люблять листкове тісто у випічці, тому тримають у морозилці завжди пару упаковок вже готового листкового тіста.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Тісто листкове - 400 г
- Фарш свинячо-яловичий - 500 г
- Картопля - 300 г
- Цибуля - 150 г
- Яйце - 1 шт.
- Перець чорний мелений - 10 г
- Кунжут - 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч.л.
Змішаємо свинячий і яловичий фарші у пропорції 2:1.
Цибулини нарізаємо дрібним кубиком і додаємо цибулю до фаршу.
Картоплю очищаємо від шкірки та натираємо на великій тертці. Картоплю також викладаємо в миску до фаршу та цибулі.
Солимо і перчимо начинку до смаку. На цьому етапі можна додати 1 год. соєвого соусу замість солі. Соус додасть гарного кольору фаршу і замінить сіль.
Листкове тісто ділимо на два пласти. Один пласт тіста викладаємо у форму для запікання.
Тепер рівномірно розподіляємо начинку поверхнею тесту.
Накриваємо пиріг другим пластом тіста і защипуємо краї.
У піалку вбиваємо один жовток яйця і за допомогою силіконової пензлика покриваємо верх пирога жовтком.
Посипаємо пиріг з картоплею і фаршем сумішшю кунжутного насіння. Відправляємо його у розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готовий пиріг дістаємо із духовки. Даємо йому відпочити 5-7 хвилин у формі.
Читайте також:
Усі подумають, що це ресторанний пиріг: рецепт картопляної запіканки з помідорами та яйцем
Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою
У нього закохуються з першого шматочка: рецепт швидкого пирога цибулі з сиром
Тепер ви робитимете його кожні вихідні: рецепт заливного пирога з капустою на майонезі