Омлет люблять майже всі. Ще б пак, у складі омлету є чимало цінних поживних речовин, вітамін А – для здоров'я шкіри та кращого зору, вітаміни групи В – для покращення метаболічних процесів та роботи нервової системи, а також вітамін Д – для підтримки здоров'я кісток. Крім того, омлет багатий калієм, залізом, міддю та фосфором. Крім того, омлет приготувати зможе кожен, головне знати кілька кулінарних секретів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати на сніданок омлет, потрібно мати такий набір продуктів:
- яйця (великі) – 2 штуки;
- твердий сир – 30 грам;
- петрушка (3 гілочки) – 10 грам;
- кефір (2,5% жирності) – 3 стол.л.;
- олія - 1 стол.л.;
- пшеничне борошно – 1 чайн.л.;
- перець чорний мелений за смаком;
- сіль за смаком.
важливо!
- Кефір та яйця краще використовувати кімнатної температури, адже в холодній суміші сіль розчиняється погано.
- Замість рослинної олії можете використовувати для змащування сковороди вершкове масло.
- Сир для цієї страви підійде будь-який - твердий, напівтвердий, м'який типу моцарели. Головне, щоб він був смачним, якісним, без замінників молочних жирів та добре плавився.
Петрушку вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням петрушку можна замінити або доповнити іншою зеленню, наприклад, кропом, кінзою, зеленою цибулею або використовувати суміш різних трав.
Сир натріть на великій або середній тертці.
Яйця розбийте у глибоку миску. Посоліть, поперчіть. Якщо яйця дрібні, то візьміть 3 штуки.
Влийте кефір кімнатної температури. Все збийте віночком до однорідності. Довго збивати не потрібно, проте кристали солі повинні повністю розчинитися.
Борошно просійте через сито в суміш омлету і перемішайте, розбиваючи всі грудочки. Суміш повинна мати консистенцію рідкої сметани. Можете зробити її швидше, якщо вам більше подобається ніжніший омлет.
Додайте в омлет подрібнену зелень і перемішайте.
У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Вилийте в сковороду яєчно-молочну суміш. Зверху посипте тертим сиром.
Зменшіть вогонь до мінімального та смажте омлет під кришкою 5-7 хвилин. Врахуйте, що від розміру вашої сковороди залежить діаметр і товщина готового омлету.
Читайте також:
Однієї тарілки здасться мало: рецепт ситного італійського курячого супу з омлетом та спагетті
Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами
Щоранку буде добрим і ситним: рецепт швидкого іспанського омлету, який не залишить вас байдужими
Усі подумають, що це якийсь новий пиріг: рецепт омлету з овочами та куркою у духовці