Яловичина по-грузинськи з помідорами - це страва, яка готується довго, але вона того варта. М'ясо стає м'яким і соковитим, овочі просочуються ароматом спецій, а соус набуває густої та насиченої консистенції. Якщо ви хочете скуштувати справжню грузинську кухню, обов'язково приготуйте яловичину по-грузинськи з помідорами. Ця страва неодмінно сподобається вам та вашим близьким.

Докладніше про приготування соковитої яловичини по-грузинськи з помідорами читайте у нашому матеріалі.

Для приготування соковитої яловичини по-грузинськи з помідорами нам знадобиться:

  • Яловичина (грудинка, лопатка, шия) – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Томати – 2-3 шт.
  • Томатна паста - 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі - 1 ч. л.
  • Уцхо-сунелі - 1 ч. л.
  • Паприка - 1 ч.л. л.
  • Коріандр - 0,5 ч.л. л.
  • Гострий перець – 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень кінзи та петрушки - за смаком
  • Зерна граната (за бажанням)

Спосіб приготування соковитої яловичини по-грузинськи з помідорами:

  1. Підготуйте м'ясо для приготування яловичини по-грузинськи з помідорами. Яловичину промийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Якщо є груба плівка та жир, видаліть їх. Перекладіть м'ясо в миску та додайте суху аджику. Добре перемішайте, щоб м'ясо рівномірно вкрилося аджикою. Залишіть м'ясо в аджику на 30 хвилин або на ніч у холодильнику.
  2. Обсмажте м'ясо за рецептом яловичини по-грузинськи з помідорами. Розігрійте сковороду з товстим дном або казан на середньому вогні, влийте олію і прогрійте її. Викладіть м'ясо та обсмажте до золотистого кольору з усіх боків.
  3. Додайте овочі для приготування яловичини по-грузинськи з помідорами. Очистіть цибулю і наріжте її півкільцями. Солодкий перець помийте, видаліть насіння та плодоніжку та наріжте соломкою. Додайте цибулю та перець до м'яса, перемішайте і тушкуйте під кришкою на повільному вогні 10-15 хвилин.
  4. Додайте помідори за рецептом яловичини по-грузинськи з помідорами. Томати помийте, зробіть на кожному хрестоподібному надрізі й бланшуйте в киплячій воді 1-2 хвилини. Зніміть з помідорів шкірку і наріжте кубиками. Додайте помідори до м'яса з овочами, перемішайте та тушкуйте ще 20-30 хвилин.
  5. Додайте спеції для приготування яловичини по-грузинськи з помідорами. Додайте до м'яса хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, паприку, коріандр, гострий перець та сіль. Перемішайте і тушкуйте ще 15-20 хвилин|мінути|, поки м'ясо не стане м'яким.
  6. Додайте часник та зелень. Наприкінці приготування додайте в сковороду подрібнений часник і нарізану зелень кінзи та петрушки. Перемішайте та зніміть з вогню.
  7. Дайте наполягати. Яловичина по-грузинськи з помідорами готова! Дайте страві настоятися 20-30 хвилин, щоб вона набула більш насиченого смаку. Подавайте яловичину по-грузинськи з помідорами із зернами гранату та зеленню кінзи.

Додаткові рекомендації:

  • Для приготування яловичини по-грузинськи з помідорами краще використовувати яловичину з жирком, так м'ясо буде соковитішим і смачнішим.
  • Якщо у вас немає томатної пасти, можна замінити її на протерті томати чи свіжі помідори.
  • Кількість спецій можна регулювати на свій смак.
  • Яловичина по-грузинськи з помідорами можна подавати з різними гарнірами, наприклад, з картоплею, рисом чи лавашем.

Читайте також:

Весь тазик з'їдається за день: рецепт апетитних пиріжків з картоплею та квашеною капустою

Ви здивуєтеся, наскільки вони виходять ніжними: рецепт м'ясних котлет із квасолею

Наскільки це просто та смачно: рецепт червонокачанної капусти, тушкованої з грибами та яблуками