Заливний пиріг з капустою готується просто, завжди виходить красивим, рум'яним і дуже смачним.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування заливного пирога з капустою на майонезі знадобиться мінімум продуктів, які завжди є під рукою:
- пшеничне борошно (більше або менше) – 6 стол.л.;
- яйця – 2 штуки;
- майонез – 6 стол.л.;
- розпушувач – 0.5 чайн.л.;
- сіль за смаком.
Для начинки:
- капуста - 200 гр.;
- цибуля - 1 штука;
- морква – 1 штука;
- рослинна олія – 2 стол.л.;
- сіль за смаком;
- вода (може знадобитися трохи більше) – 50 мл.
важливо!
- Капусту візьміть білокачанну, соковиту, смачну. Підійде як рання, весняна, так і пізня осінніх сортів.
- Моркву в начинку можна не додавати, а ось цибулю покладіть обов'язково – вона збагатить її смак.
- Також можна додати будь-яку зелень до смаку.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
З качана зніміть верхнє листя, відріжте потрібну кількість. Наріжте капусту тонкою соломкою.
Розігрійте на середньому вогні сковороду, налийте на неї олію для смаження. Викладіть на неї цибулю. Обсмажте його, помішуючи пару хвилин, до прозорості. Додайте до цибулі моркву. Смажте овочі ще кілька хвилин.
Додайте до овочів нашатковану капусту. Посоліть її до смаку. перемішайте. Влийте невелику кількість води, накрийте кришкою сковороду, вогонь зменште. Гашіть капусту 10 хвилин, потім перемішайте її і продовжуйте гасіння ще 10 хвилин. Капуста має стати м'якою, а вода вся випарується. Якщо вона молода, то зменшіть час гасіння.
Тепер готуємо тісто. Яйця вбийте в миску, додайте до них майонез. Віночком збийте все до однорідності.
У муку всипте розпушувач, перемішайте. Почніть порціями додавати борошно до яєчно-майонезної суміші, перемішуючи тісто після кожного додавання. Коли тісто стане як густа сметана, перестаньте додавати.
Далі змащуємо дно та стінки форми для запікання шматочком вершкового масла. Вилийте в неї половину тіста, лопаткою розподіліть рівномірно. Викладіть на тісто обсмажену начинку. По краях залиште невелике "кільце" тіста без начинки, щоб при випіканні вона виявилася всередині пирога.
Залийте начинку залишками тіста. Розподіліть його рівномірно. Можете за бажання посипати його кунжутом чи натертим твердим сиром.
Випікайте пиріг у духовці, попередньо розігрітій до 180°С близько 30 хвилин - точний час залежатиме від особливостей духовки та розміру пирога.
Читайте також:
Ласощі, які полюбить вся родина: рецепт простого пирога з шинкою, замороженими овочами та сиром
Ви навіть не думали, що це настільки смачно: рецепт заливного пирога з рисом та рибними консервами
Смачніше за будь-який пиріг: рецепт рисової запіканки з куркою і вершками в духовці
Вам захочеться готувати його кожні вихідні: рецепт ситного французького пирога з куркою та грибами