Усі знають, що вітаміни та мінерали, які є в капусті корисні для здоров'я, а, на думку чешок, вживання капусти ще й додає грудного об'єму, що приносить тактильну радість чоловічому населенню. Не дивно, що капустяні страви в Чехії хороші, смачні та з'їдані до останньої капустяної крапельки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОдин із найкозирніших чеських м'ясних гарнірів – капуста тушкована по-чеськи.
Капуста білокачанна - 2 кг | ||
Бекон копчений - 100 г | ||
Цибуля ріпчаста - 200 г | ||
Олія - 60 г | ||
Соль - 2-2,5 ч. ложки | ||
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки | ||
Цукор - 3 ч. ложки | ||
Сік половини лимона | ||
Коріандр (насіння) - 1 ч. ложка | ||
Борошно - 3-4 ч. ложки |
200 грам цибулі чистимо, миємо і нарізаємо дрібними кубиками. 100 грам копченого бекону нарізаємо невеликими шматочками.
Два кілограми капусти тонко шаткуємо.
У глибокій сковороді або в каструлі з товстим дном розігріваємо 60 г рослинної олії, закладаємо в сковороду бекон, цибулю і обсмажуємо до прозорості цибулі.
Закладаємо нашатковану капусту, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо капусту з беконом і цибулею на невеликому вогні, іноді перемішуючи, приблизно 30 хвилин.
Готову тушковану капусту по-богемськи викладаємо в глибоку страву і подаємо до столу як самостійну страву або як гарнір до м'яса.
Читайте також:
Смачно та бюджетно: рецепт капусти, тушкованої з фаршем та кукурудзою
Швидко, бюджетно та ситно: рецепт квашеної капусти, тушкованої з сосисками або ковбаскою