Усі знають, що вітаміни та мінерали, які є в капусті корисні для здоров'я, а, на думку чешок, вживання капусти ще й додає грудного об'єму, що приносить тактильну радість чоловічому населенню. Не дивно, що капустяні страви в Чехії хороші, смачні та з'їдані до останньої капустяної крапельки.

Один із найкозирніших чеських м'ясних гарнірів – капуста тушкована по-чеськи.

Капуста білокачанна - 2 кг
Бекон копчений - 100 г
Цибуля ріпчаста - 200 г
Олія - ​​60 г
Соль - 2-2,5 ч. ложки
Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
Цукор - 3 ч. ложки
Сік половини лимона
Коріандр (насіння) - 1 ч. ложка
Борошно - 3-4 ч. ложки

200 грам цибулі чистимо, миємо і нарізаємо дрібними кубиками. 100 грам копченого бекону нарізаємо невеликими шматочками.

Два кілограми капусти тонко шаткуємо.

У глибокій сковороді або в каструлі з товстим дном розігріваємо 60 г рослинної олії, закладаємо в сковороду бекон, цибулю і обсмажуємо до прозорості цибулі.

Закладаємо нашатковану капусту, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо капусту з беконом і цибулею на невеликому вогні, іноді перемішуючи, приблизно 30 хвилин.

Через 30 хвилин додаємо 2 чайні ложки солі, половину чайної ложки чорного меленого перцю, одну чайну ложку злегка подрібненого насіння кінзи, 3 чайні ложки цукру, сік половини лимона. Туди ж відправляємо 3 чайні ложки борошна і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо капусту гасити на маленькому вогні ще 7-10 хвилин.

Готову тушковану капусту по-богемськи викладаємо в глибоку страву і подаємо до столу як самостійну страву або як гарнір до м'яса.

Читайте також:

Смачно та бюджетно: рецепт капусти, тушкованої з фаршем та кукурудзою

Неймовірна м'якість вас здивує: рецепт свинини, тушкованої із квашеними огірками у сметанно-медовому соусі

І не потрібно морочитися з бульйоном: рецепт швидкого та ситного супу з тушонкою, вермішеллю та картоплею

Швидко, бюджетно та ситно: рецепт квашеної капусти, тушкованої з сосисками або ковбаскою