Вінегрет – це традиційний український салат, який готується з варених овочів, консервованого горошку та зелені. Він має насичений смак та яскравий аромат. Однак іноді можна поекспериментувати і додати, наприклад, замість горошку оливки або маслини.

Докладніше про приготування винограду з оливками читайте в нашому матеріалі.

Для приготування вінегрету з оливками нам знадобиться:

  • Буряк – 2 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Оливки – 100 г
  • Червона цибуля - 1 шт.
  • Кріп - 1 пучок
  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Сіль, перець - за смаком

Спосіб приготування вінегрету з оливками:

  1. Зваріть буряки для вінегрету з оливками, картопля і морква до готовності. Буряку знадобиться приблизно 40-50 хвилин, а морква та картопля варяться десь 20-25 хвилин. Щоб морква зварилася швидше, її можна очистити та розрізати вздовж на дві частини.
  2. Остудіть овочі та очистіть їх від шкірки.
  3. Буряк наріжте кубиками і змішайте з половиною олії. Це допоможе зберегти її яскравий колір та не дати пофарбуватися іншим овочам.
  4. Картоплю наріжте кубиками такого ж розміру, що буряк, і викладіть у миску.
  5. Моркву та солоні огірки наріжте кубиками. Додайте до картоплі.
  6. Оливки наріжте кільцями для вінегрету з оливками. Червону цибулю дрібно наріжте. Додайте оливки та цибулю до інших інгредієнтів.
  7. Посоліть, поперчіть і заправте салат рослинною олією, що залишилося. Перемішайте.
  8. Дрібно наріжте кріп і додайте в миску. Перемішайте.
  9. Вінегрет з оливками готовий.

Читайте також:

Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ніжної сирної запіканки з куркою та сиром

Справжня українська насолода: рецепт горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт ситного пирога з червоною рибою та невеликим секретом