Смачний та ситний пиріг з червоною рибою та саго – це страва, яка сподобається всім любителям рибних страв. Ніжний рибний фарш, ароматна цибуля та розсипчасте тісто - це поєднання, яке не залишить нікого байдужим.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом нам знадобиться:
- Тісто:
- Борошно пшеничне - 500 г
- Дріжджі сухі – 10 г
- Сахар - 2 ст. л.
- Молоко тепле – 250 мл
- Рослинна олія - 50 мл
- Соль - 1 год. л.
- Начинка:
- Саго - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Риба філе (будь-якої жирності) - 500 г
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування ситного пирога з червоною рибою і невеликим секретом:
Начинка
- У киплячу підсолену воду всипати саго і варити до готовності (близько 25 хвилин).
- Саго відкинути на сито та промити холодною водою.
- Цибулю нарізати кубиком і обсмажити на олії до прозорості.
- Рибу нарізати невеликими шматочками.
- У мисці змішати саго, обсмажену цибулю, рибу, сіль та перець.
Тісто
- У теплій воді розмішати дріжджі та цукор.
- Накрити серветкою та залишити на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
- У мисці для замішування тіста змішати борошно та сіль.
- У борошні зробити поглиблення, влити дріжджову суміш, тепле молоко і олію.
- Замісити тісто.
- Вимішувати тісто протягом 7-10 хвилин, поки воно не стане м'яким та еластичним.
- Додати трохи рослинної олії та сформувати з тіста кулю.
- Миску з тістом накрити поліетиленовим пакетом або серветкою і залишити в теплі на 1 годину, щоб тісто підійшло.
Складання пирога
- Тісто, що підійшло, розділити на дві частини.
- Одну частину розкотити в пласт завтовшки трохи більше 0,5 див.
- Перенести пласт на змащене маслом деко.
- Сформувати борти.
- Викласти начинку.
- Другу частину тіста розкотити в пласт завтовшки трохи більше 0,5 див.
- Накрити начинку пластом тіста, защипнути краї тіста.
- Зробити отвір у середині пирога для виходу пари.
- Накрити пиріг серветкою і залишити на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.
Випікання
- Жовток змішати із молоком.
- Акуратно змастити пиріг жовтковою сумішшю.
- Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до рум'яності.
Готова страва
- Гарячий пиріг змастити олією без запаху, щоб скоринка була м'якою.
- Накрити серветкою, дати пирогу охолонути, потім дістати з форми й розрізати на шматочки.
Читайте також:
Цьому аромату заздритиме весь під'їзд: рецепт картоплі, запеченої із салом у рукаві
Ви будете здивовані цим смаком: рецепт гречки з куркою та квашеною капусти, запеченою в духовці