"Корівка" – це дуже смачні та ароматні цукерки, яких у захваті і дорослі, і діти. Hyser пропонує приготувати ці цукерки у себе на кухні, адже рецепт дуже простий, а інгредієнти недорогі і доступні кожному. Є велика ймовірність, що спробувавши домашню "Корівку", купувати її більше буде не потрібно.

Отже, щоб насолодитися неперевершеним смаком ніжного ірису, який набагато перевершує магазинні аналоги, знадобиться всього чотири інгредієнти:

  • згущене молоко 150 г;
  • молоко 150 грам;
  • вершкове масло|мастило| 75 грам;
  • цукор 400 грам.
Бажано для приготування використовувати сотейник із товстим дном – це важливо, щоб цукеркова маса нагрівалася рівномірно.

Насамперед потрібно перетворити цукор на карамель у каструлі. Для цього всипте в сотейник 100 г цукру, поставте його на невеликий вогонь. Цукор потрібно розтопити до карамелі. До речі, немає необхідності на цьому етапі постійно перемішувати, досить кілька разів потрясти каструлю під час карамелізації. Якщо ви бажаєте отримати світлу карамель, цей етап можна пропустити.

Коли цукор повністю розтопиться і набуде карамельного кольору, всипте до нього цукор, що залишився, влийте молоко. Краще тепле, тому що від перепаду температур карамель може затвердіти.

Варіть молочну масу на невеликому вогні при постійному помішуванні 20-30 хвилин. Будьте обережні, карамель дуже гаряча, не обпікайтеся. Краще взяти дерев'яну лопатку, силікон може витримати високу температуру.
Як тільки ви помітите, що суміш загуснула, стала темнішою і уварилася, можна вважати напівфабрикат готовим.
Зніміть сотейник із вогню і трохи остудіть. Збийте масу міксером. Вона має загуснути ще більше.
Форму розміром 20*20см застеліть харчовою плівкою і вилийте у форму цукеркову масу.
Остудіть її до кімнатної температури на столі, потім заберіть у холодильник. У холодильнику маса застигне і її можна буде нарізати ножем на кубики за розміром цукерок.
Читайте також: