В українській кухні найчастіше цибуля використовується як додатковий інгредієнт: з нього готують засмажки та маринади, додають у салати, супи та гарячі страви. Але мало хто здогадується, що цибуля може стати основним інгредієнтом для смачної закуски.

Так, наприклад, в домашніх умовах легко приготувати запечену цибулю в духовці, якщо чітко слідувати крокам у рецепті.

Для цього потрібно насамперед підготувати такі продукти:

  • цибуля ріпчаста (будь-яка, і біла, і червона) - 3 штуки;
  • рослинна олія – 3 чайн.л.;
  • розмарин (або чебрець) – 3 штуки;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком

Важливо!

  • Даний рецепт розрахований на великі цибулини, дрібніші запікаються менше часу;
  • Замість свіжих гілочок (розмарин або чебрець) можна використовувати сухі трави та спеції за смаком.

Головки цибулі потрібно очистити від зовнішнього лушпиння, залишивши внутрішню. Вимити в холодній воді та кожну головку добре обсушити паперовими рушниками.

Далі потрібно зробити на кожній цибулинці глибокі надрізи хрест-навхрест, не доходячи до її заснування, і трохи розкрити розрізи, що вийшли.

Кожну головку цибулі необхідно укласти на фольгу. Кра фольги підігніть догори, але до кінця не загортайте.

Кожну цибулину полити столовою ложкою олії та посипати сіллю, чорним перцем та щіпкою орегано.

У кожну головку цибулі додати кілька листочків розмарину.

Запікайте цибулю в духовці, попередньо розігрітій до 190 ° С близько однієї години - точний час залежатиме від особливостей вашої духовки та розміру цибулин. Перевірте готовність, відкривши фольгу - цибуля повинна стати м'якою.

Подати у вигляді гарніру до основної страви з м'яса чи риби.

Чим корисна запечена цибуля в духовці
У складі печеної цибулі знаходиться сірка, яка сприяє роботі підшлункової залози та виробленню інсуліну, а також залізо, необхідне нашій кровотворній системі. Запечена цибуля корисна людям, які страждають на діабет, тим, у кого є проблеми зі згортанням крові.
Читайте також: