Навіть якщо часу зовсім немає – гаряче ніхто не скасовував. Тим більше, коли справ багато, сили потрібно багато. Значить, і їжа має бути ситною та смачною – з м'ясом та швидкою – за півгодини. Кожна гарна господиня завжди тримає про запас банку тушонки, її ми й використовуємо.

Насамперед потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для приготування швидкого супу з тушонкою нашвидкуруч:

  • Тушенька – 500 г м'ясна
  • Вермішель – 100 г
  • Картопля – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 150 г
  • Морква – 70 г
  • Перець солодкий – 100 г
  • Томати – 250 г
  • Олія рослинна – 20 г
  • Петрушка – 15 г
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком мелений
  • Вода – 2 л

важливо!

  • Для дієтичного варіанту можна взяти курячу тушонку або нежирну яловичину.
  • Якщо в тушонці багато жиру, його можна використовувати для обсмажування овочів замість олії.
  • Гречку можна замінити на рис, макаронні вироби, вівсяні пластівці.
  • Замість петрушки відмінно підійде кріп, селера, кінза.

Очистити, добре сполоснути та обсушити паперовим рушником картоплю. Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.

Всипати картоплю в каструлю з окропом. Кількість води регулювати на свій смак. Щоб суп був густішим, кількість води можна зменшити. Довести до кипіння.

Очистити, промити та обсушити паперовим рушником цибулю. Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.

У сковороді розігріти олію або жир з тушонки. Додати нарізану цибулю. Обсмажити на помірному вогні 3-4 хвилини, помішуючи.

Очистити і сполоснути моркву. Натерти на великій тертці. Додати до цибулі. Обсмажити 2-3 хвилини на помірному вогні, помішуючи.

Помідори промити. Подрібнити на великій тертці, видаляючи шкірки. Можна пробити блендером до однорідності.

Замість помідорів можна взяти трохи томатної пасти, розведеної у воді, томати у власному соку чи томатний сік.

Додати подрібнені помідори до смажених овочів. Гасити під кришкою 8-10 хвилин на маленькому вогні, щоб усі інгредієнти стали м'якими.

Солодкий перець очистити від насіння. Сорт та колір не має значення. Сполоснути. Нарізати брусками. Коли картопля в каструльці закипить, додати|добавляти| нарізаний перець. Закип'ятити. Варити 10-15 хвилин, щоб інгредієнти стали м'якшими.

Час варіння картоплі залежить від її сорту та розміру нарізаних шматочків. Періодично можна пробувати готовність.

Додати обсмажені овочі. Перемішати.

Відкрити банку тушонки. Розділити вилкою на невеликі шматочки.

Додати в суп тушонку разом із соком та желе. Перемішати. Довести до кипіння. Варити на вогні нижче за середнє 8-10 хвилин.

Всипати тонку вермішель. Перемішати. Довести до кипіння на великому вогні, помішуючи.

Підсолити і поперчити до смаку. Можна додати будь-які спеції на ваш смак. Присмажити лаврушкою. Варити суп 4-5 хвилин|мінути| з моменту закипання на невеликому вогні.

Додати подрібнену зелень. Перемішати. Накрити кришкою та залишити настоятися на 8-10 хвилин.

Подавати до столу зі свіжим хлібом, зеленню можна зі сметаною.

Читайте також:

Коли немає часу, а їсти хочеться: рецепт швидкого та ситного закарпатського супу "Капуста підбивна"

Його захочеться їсти двома ложками: рецепт ситного та наваристого супу "Рибачка Соня"

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи

Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски