Можна приготувати апетитний курячий рулет, додавши до нього ніжний тягучий базиліковий сир, чорнослив та горіхи. Така страва обіцяє неповторний аромат та свіжий смак.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗа словами одного з найпопулярніших кулінарних експертів України Євгена Клопотенка, приготування цього рулету не потребує складних дій – все максимально просто і дуже смачно.
Інгредієнти для приготування:
- 2 курячих філе;
- 50 г волоських горіхів;
- 80-100 г чорносливу;
- 160 г сиру (ТЕНЕРО базилік);
- 1 столова ложка соняшникової олії;
- Сіль та перець.
Промити курячі філе та обсушити їх паперовим рушником. Очистити від плівок, зайвого жиру та дрібних частин філе. Зробити надріз з одного товстого краю, не доходячи до кінця на 1,5 см.
Розгорнути куряче філе, як книжку, покрити його харчовою плівкою та відбити плоскою стороною молоточка. Посолити та поперчити відбиті частини філе до смаку.
Тонко нарізати чорнослив та рівномірно розподілити його по всій поверхні філе. Дрібно подрібнити волоські горіхи та рівномірно розподілити наступним шаром.
Натерти сир на тертці та рівномірно розподілити його по філе. Загорнути філе з начинкою у щільний рулет.
Зв'язати рулет кулінарною ниткою, помістити його у форму для випікання, застелену пергаментом. Збризкати соняшниковою олією.
Випікати рулет у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів протягом 30 хвилин. Після готовності зрізати кулінарну нитку та наріжте рулет порційними шматочками. Подавати посипаними подрібненими горіхами.
Корисні властивості чорносливу:
- Чорнослив багатий на клітковину, яка сприяє нормалізації травлення.
- Чорнослив містить антиоксиданти (бета-каротин та флавоноїди), які допомагають захистити клітини організму від дії вільних радикалів.
- Регулярне вживання чорносливу може знизити рівень холестерину в крові завдяки вмісту харчових волокон та антиоксидантів.
Читайте також:
Такій страві позаздрять навіть ті, хто ніколи не заздрив: рецепт рулету з фаршу з шинкою та сиром
М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді