Свинина та картопля – завжди вдале поєднання інгредієнтів для приготування смачних страв. Якщо ж запекти в духовці свинину з картоплею, використовуючи фольгу, то страва виходить дуже смачною, ситною та ароматною. Така страва вдало впишеться в будь-яке меню.

Отже, щоби запекти в духовці свинину з картоплею у фользі, підготуємо продукти за списком:

  • свинина (м'якоть) – 150 г;
  • картопля – 350 г;
  • морква – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 85 г;
  • сіль - 3/4 ч. ложки (за смаком);
  • перець чорний мелений - 1/6 ч. ложки;
  • паприка мелена - 1/2 ч. ложки;
  • олія рослинна - 30 мл.

Насамперед необхідно включити духовку розігріватися до 190 градусів.

Свинину обполіскуємо, обсушуємо паперовими рушниками та нарізаємо у формі невеликих шматочків (приблизно по 2,5 см завширшки).

Картоплю потрібно очистити, промити, нарізати невеликими кубиками та викласти у глибоку миску до м'яса.

Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. Відправте до картоплі.

Моркву очистіть, промийте, наріжте кружальцями чи півкругами. Додайте до решти інгредієнтів.

Влийте олію. Приправте сіллю, чорним меленим перцем, паприкою. Перемішайте.

Глибоку форму для запікання (приблизно розміром 21,5х14,5х6 см) вистеліть великим шматком фольгиблискучою стороною всередину. Перекладіть овочі з м'ясом.

Піднявши краї фольги, щільно з'єднайте їх, щоб при запіканні не виходила пара.

Відправте заготовку в духовку на 45-50 хвилин при температурі 190 градусів, до готовності (залежить від особливостей духовки).

Потім дістаньте форму, акуратно розгорніть фольгу, посипте печеню подрібненою зеленню.

Така проста страва чудово підійде для сімейного обіду або вечері, а також цілком пристойно подати його на святковий стіл.

Читайте також:

А ви про це думали, відкриваючи духовку? На якому боці фольги потрібно запікати їжу - на матовій чи блискучій

Таке розхоплюватимуть зі столу насамперед: рецепт картоплі, запеченої з цибулею та салом у фользі

Це ще краще, ніж плов: рецепт курячих ніжок із рисом, запечених у фользі

Виходить дуже ніжною та соковитою: рецепт курячої грудки з помідорами та сметаною у фользі.