Холодець – це традиційна українська страва, яку часто готують на свята. Для того, щоб холодець вийшов наваристим і добре застигав, використовують желатин. Однак є й інший спосіб – додати в бульйон курячі лапки. Хрящова тканина лапок містить колаген, який також допомагає застиганню бульйону.

Докладніше про приготування прозорого холодцю з курки читайте в нашому матеріалі.

Для приготування прозорого холодцю з курки нам знадобиться:

  • Курка (2-2,5 кг) – 1 тушка
  • Курячі лапки - 400 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець горошком – 4 шт.
  • Запашний перець горошком - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Вода - 3 л

Спосіб приготування прозорого холодцю з курки:

  1. Курицю наріжте великими шматками, промийте і покладіть у каструлю для приготування прозорого холодцю з курки.
  2. Додати курячі лапки, залити холодною водою і залишити на 4 години.
  3. Злийте воду і ретельно промийте м'ясо та лапки.
  4. Залийте в каструлю свіжу воду, додайте спеції та варіть на повільному вогні 2 години для приготування прозорого холодцю з курки.
  5. Додайте очищену моркву та цибулю і варіть ще 40 хвилин.
  6. Дістаньте овочі, курку та лапки з бульйону та остудіть.
  7. Відокремте м'ясо від кісток і подрібніть.
  8. Цибулю викиньте, моркву наріжте невеликими шматочками.
  9. Викладіть м'ясо та моркву у підготовлені форми.
  10. Бульйон, що залишився, процідіть, додайте сіль і прокип'ятіть 1 хвилину.
  11. Розлийте бульйон формами з м'ясом і поставте в холодильник на 6 годин за рецептом прозорого холодцю з курки.

Читайте також:

Розлітаються прям як насіння: рецепт домашніх хлібних паличок з томатним соусом, сиром та зеленню

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві