Шнельклопс або у перекладі "швидка відбивна" - це блюдо німецької кухні. Історики кулінарії розповідають, що до появи "бефстроганів", шнельклопс був дуже популярний і подавався у більшості ресторанів та шинках. Очевидно, автор знаменитих бефстроганів скористався методом приготування шнельклопсу – гасіння м'яса у сметані. Шнельклопс, як правило, виходить ніжним і дуже смачним.

М'ясо – 500 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Вершки - 100 мл
Вершки - 50 мл
Борошно пшеничне - 3 ст.ложки
Зелень петрушки - за смаком
Олія - ​​для обсмажування
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порційні шматочки.

Кожен шматочок м'яса відбити, посолити та поперчити.

Кожну відбивну запанувати у борошні.

У сковороді розігріти масло|мастило|, викласти м'ясо в сковороду.

Обсмажити кожен шматочок м'яса спочатку з одного, потім з іншого боку до золотистої скориночки.

Обсмажене м'ясо перекласти на тарілку та накрити.

Цибулю очистити, нарізати кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.

У сковороду до цибулі викласти обсмажені відбивні.

Влити трохи гарячої води, щоб м'ясо було вкрите. Довести до кипіння і гасити м'ясо з цибулею на повільному вогні 30 хвилин.

Потім додати дрібно нарізану петрушку.

Сметану розвести вершками чи просто водою.

Влити сметану до сковороди до м'яса з цибулею, акуратно перемішати. Спробувати соус на смак, якщо потрібно – приправити сіллю та перцем. Готувати відбивні в сметанному соусі на мінімальному вогні ще 20-30 хвилин до м'яса.

М'ясні відбивні в сметанному соусі можна подати з будь-яким гарніром, наприклад, з картопляним пюре або макаронами.

Читайте також:

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець

Вони прикрасять новорічний стіл: рецепт відбивних із курячого філе в томатному клярі

Ніжно, соковито та ароматно: рецепт відбивних котлет із сиром по-італійськи

Задоволення захочеться розтягнути на весь вечір: рецепт відбивних швейцарською з додаванням коньяку і гірчиці