Шнельклопс або у перекладі "швидка відбивна" - це блюдо німецької кухні. Історики кулінарії розповідають, що до появи "бефстроганів", шнельклопс був дуже популярний і подавався у більшості ресторанів та шинках. Очевидно, автор знаменитих бефстроганів скористався методом приготування шнельклопсу – гасіння м'яса у сметані. Шнельклопс, як правило, виходить ніжним і дуже смачним.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяМ'ясо – 500 г | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Вершки - 100 мл | ||
Вершки - 50 мл | ||
Борошно пшеничне - 3 ст.ложки | ||
Зелень петрушки - за смаком | ||
Олія - для обсмажування | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками та розрізати на порційні шматочки.
Кожен шматочок м'яса відбити, посолити та поперчити.
Кожну відбивну запанувати у борошні.
У сковороді розігріти масло|мастило|, викласти м'ясо в сковороду.
Обсмажене м'ясо перекласти на тарілку та накрити.
Цибулю очистити, нарізати кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору.
У сковороду до цибулі викласти обсмажені відбивні.
Потім додати дрібно нарізану петрушку.
Сметану розвести вершками чи просто водою.
Влити сметану до сковороди до м'яса з цибулею, акуратно перемішати. Спробувати соус на смак, якщо потрібно – приправити сіллю та перцем. Готувати відбивні в сметанному соусі на мінімальному вогні ще 20-30 хвилин до м'яса.
М'ясні відбивні в сметанному соусі можна подати з будь-яким гарніром, наприклад, з картопляним пюре або макаронами.
Читайте також:
Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець
Вони прикрасять новорічний стіл: рецепт відбивних із курячого філе в томатному клярі
Ніжно, соковито та ароматно: рецепт відбивних котлет із сиром по-італійськи