Різдво та Новий рік – це час свят та застіль. На цих урочистостях не обійтися без смачних страв і, звичайно ж, майонезу. Майонез - це універсальний соус, який підходить до будь-якої страви: салатів, бутербродів, м'ясних та рибних страв.

Докладніше про те, як приготувати пісний домашній майонез, в якому немає ні яєць, ні молока, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування пісного домашнього майонезу, в якому немає ні яєць, ні молока, нам знадобиться:

  • 100 мл холодної води
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. солі
  • 1/2 ч. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. сахара
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 200-250 мл рослинної олії
  • 1 ст. л. оцту

Спосіб приготування пісного домашнього майонезу, в якому немає ні яєць, ні молока:

  1. У сотейнику змішайте воду та кукурудзяний крохмаль для пісного домашнього майонезу. Поставте на плиту і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Маса повинна загуснути і перетворитися на густий кисіль. Остудіть крохмальну масу до кімнатної температури.
  2. У відповідній ємності (наприклад, у півлітровій банці) змішайте кисіль, сіль, перець, цукор і гірчицю, що охолонув.
  3. Влийте половину олії.
  4. Опустіть у ємність занурювальний блендер і, не доходячи до дна, починайте збивати.
  5. Приблизно через 2-3 хвилини, коли інгредієнти більш-менш з'єднаються, влийте оцет і продовжуйте збивати, поступово додаючи масло невеликими порціями, по 2-3 столових ложки.
  6. Збивайте майонез ще приблизно 3-4 хвилини, поки маса не побіліє і стане схожою на майонез.
  7. Якщо майонез недостатньо густий, додайте ще трохи олії та збивайте далі.
  8. Поставте майонез у холодильник на 4-5 годин, щоб він загуснув.
  9. Спробуйте майонез і при необхідності додайте сіль, цукор, гірчицю або оцет до смаку.
  10. Зберігайте пісний майонез у холодильнику не більше тижня.

Примітка:

  • Кількість олії може змінюватись в залежності від якості крохмалю та олії. Якщо майонез вийшов занадто густим, додайте трохи води чи оцту.
  • Якщо майонез не вдається збити, спробуйте поміняти занурювальний блендер.
  • Для більш насиченого смаку можна додати в майонез подрібнений часник, кріп чи інші спеції.

Читайте також:

Обов'язково спробуйте цю нову страву: рецепт ситного салату "Старий мірошник" з курячою печінкою

Вам аплодуватимуть стоячи і вимагатимуть добавки: рецепт шикарного "Олів'є" з кальмарами

Обов'язково зробіть його із квашеною капустою: рецепт вінегрету, від якого неможливо відмовитися