Різдво та Новий рік – це час свят та застіль. На цих урочистостях не обійтися без смачних страв і, звичайно ж, майонезу. Майонез - це універсальний соус, який підходить до будь-якої страви: салатів, бутербродів, м'ясних та рибних страв.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати пісний домашній майонез, в якому немає ні яєць, ні молока, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування пісного домашнього майонезу, в якому немає ні яєць, ні молока, нам знадобиться:
- 100 мл холодної води
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного перцю
- 1 ст. л. сахара
- 1 ч. л. гірчиці
- 200-250 мл рослинної олії
- 1 ст. л. оцту
Спосіб приготування пісного домашнього майонезу, в якому немає ні яєць, ні молока:
- У сотейнику змішайте воду та кукурудзяний крохмаль для пісного домашнього майонезу. Поставте на плиту і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Маса повинна загуснути і перетворитися на густий кисіль. Остудіть крохмальну масу до кімнатної температури.
- У відповідній ємності (наприклад, у півлітровій банці) змішайте кисіль, сіль, перець, цукор і гірчицю, що охолонув.
- Влийте половину олії.
- Опустіть у ємність занурювальний блендер і, не доходячи до дна, починайте збивати.
- Приблизно через 2-3 хвилини, коли інгредієнти більш-менш з'єднаються, влийте оцет і продовжуйте збивати, поступово додаючи масло невеликими порціями, по 2-3 столових ложки.
- Збивайте майонез ще приблизно 3-4 хвилини, поки маса не побіліє і стане схожою на майонез.
- Якщо майонез недостатньо густий, додайте ще трохи олії та збивайте далі.
- Поставте майонез у холодильник на 4-5 годин, щоб він загуснув.
- Спробуйте майонез і при необхідності додайте сіль, цукор, гірчицю або оцет до смаку.
- Зберігайте пісний майонез у холодильнику не більше тижня.
Примітка:
- Кількість олії може змінюватись в залежності від якості крохмалю та олії. Якщо майонез вийшов занадто густим, додайте трохи води чи оцту.
- Якщо майонез не вдається збити, спробуйте поміняти занурювальний блендер.
- Для більш насиченого смаку можна додати в майонез подрібнений часник, кріп чи інші спеції.
Читайте також:
Обов'язково спробуйте цю нову страву: рецепт ситного салату "Старий мірошник" з курячою печінкою
Вам аплодуватимуть стоячи і вимагатимуть добавки: рецепт шикарного "Олів'є" з кальмарами
Обов'язково зробіть його із квашеною капустою: рецепт вінегрету, від якого неможливо відмовитися