Вареники – це традиційна українська страва, яка користується популярністю у багатьох країнах світу. Вони є невеликими виробами з тіста з різноманітними начинками. Вареники можна приготувати із прісного, листкового або заварного тіста.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою читайте у нашому матеріалі.
Для приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою нам знадобиться:
- Борошно пшеничне - 300 г
- Олія соняшникова - 2 ст. л.
- Вода - 150 мл
- Печінка куряча - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Олія - 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою:
-
Заварне тісто:
- Просіюємо борошно в миску.
- Вливаємо олію і перемішуємо.
- Доводимо воду до кипіння і вливаємо в миску з борошном та олією.
- Швидко перемішуємо борошно із гарячою водою.
- Вимішуємо тісто протягом 5-7 хвилин.
- Збираємо тісто в кому і накриваємо рушником на 30 хвилин.
-
Начинка:
- Печінку промиваємо та нарізаємо довільними шматочками.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
- На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю до прозорості.
- Викладаємо в сковороду до цибулі підготовлену печінку.
- Обсмажуємо до готовності печінки, приблизно 10-12 хвилин. Потім солимо, перчимо і перемішуємо. Остуджуємо.
- Остиглу печінку з цибулею пропускаємо через м'ясорубку.
-
Вареники:
- Тісто, що відпочило, ділимо на дві рівні частини.
- На дошці, присипаною борошном, почергово розкочуємо частини тіста в тонкий пласт товщиною 1-2 мм.
- За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружки.
- На кожен кружок тіста викладаємо приблизно 1 ст. ложку печінкової начинки.
- З'єднуємо краї тіста над начинкою та защипуємо, формуючи вареник.
- Таким же чином ліпимо вареники з тіста, що залишилося, і печінкового фаршу.
-
Варіння вареників:
- Ставимо на плиту каструлю з водою та доводимо до кипіння.
- Воду солимо, додаємо соняшникову олію та лаврові листочки.
- Партіями опускаємо вареники у киплячу воду. Відразу акуратно помішуємо ложкою, щоб вареники не прилипли до дна каструлі.
- Після закипання води варимо вареники 2-3 хвилини.
- Виймаємо готові вареники з води на тарілку за допомогою шумівки.
-
Готові вареники:
- У сковороді розтоплюємо вершкове масло і прогріваємо 1 хвилину на середньому вогні.
- Поливаємо вареники в мисці розтопленим маслом та акуратно перемішуємо.
- Вареники із заварного тіста, з курячою печінкою, готові.
- Подаємо вареники до столу гарячими, за бажання посипавши дрібно нарізаною зеленню.
Читайте також:
Багато хто припускає цю помилку щодня: як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася
Смачніше не буває: як приготувати легендарні житомирські деруни, якими ви нагодуєте всю родину
Ніякого цукру та жодного оцту: як приготувати ідеальну квашену капусту перед святами