Вареники – це традиційна українська страва, яка користується популярністю у багатьох країнах світу. Вони є невеликими виробами з тіста з різноманітними начинками. Вареники можна приготувати із прісного, листкового або заварного тіста.

Докладніше про приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою нам знадобиться:

  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Вода - 150 мл
  • Печінка куряча - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою:

  1. Заварне тісто:

    • Просіюємо борошно в миску.
    • Вливаємо олію і перемішуємо.
    • Доводимо воду до кипіння і вливаємо в миску з борошном та олією.
    • Швидко перемішуємо борошно із гарячою водою.
    • Вимішуємо тісто протягом 5-7 хвилин.
    • Збираємо тісто в кому і накриваємо рушником на 30 хвилин.
  2. Начинка:

    • Печінку промиваємо та нарізаємо довільними шматочками.
    • Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
    • На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю до прозорості.
    • Викладаємо в сковороду до цибулі підготовлену печінку.
    • Обсмажуємо до готовності печінки, приблизно 10-12 хвилин. Потім солимо, перчимо і перемішуємо. Остуджуємо.
    • Остиглу печінку з цибулею пропускаємо через м'ясорубку.
  3. Вареники:

    • Тісто, що відпочило, ділимо на дві рівні частини.
    • На дошці, присипаною борошном, почергово розкочуємо частини тіста в тонкий пласт товщиною 1-2 мм.
    • За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружки.
    • На кожен кружок тіста викладаємо приблизно 1 ст. ложку печінкової начинки.
    • З'єднуємо краї тіста над начинкою та защипуємо, формуючи вареник.
    • Таким же чином ліпимо вареники з тіста, що залишилося, і печінкового фаршу.
  4. Варіння вареників:

    • Ставимо на плиту каструлю з водою та доводимо до кипіння.
    • Воду солимо, додаємо соняшникову олію та лаврові листочки.
    • Партіями опускаємо вареники у киплячу воду. Відразу акуратно помішуємо ложкою, щоб вареники не прилипли до дна каструлі.
    • Після закипання води варимо вареники 2-3 хвилини.
    • Виймаємо готові вареники з води на тарілку за допомогою шумівки.
  5. Готові вареники:

    • У сковороді розтоплюємо вершкове масло і прогріваємо 1 хвилину на середньому вогні.
    • Поливаємо вареники в мисці розтопленим маслом та акуратно перемішуємо.
    • Вареники із заварного тіста, з курячою печінкою, готові.
    • Подаємо вареники до столу гарячими, за бажання посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Читайте також:

Багато хто припускає цю помилку щодня: як не можна варити картоплю, щоб вона не зіпсувалася

Смачніше не буває: як приготувати легендарні житомирські деруни, якими ви нагодуєте всю родину

Ніякого цукру та жодного оцту: як приготувати ідеальну квашену капусту перед святами