Ячна крупа – 500 г | ||
Цибуля ріпчаста - 2 шт. | ||
Морква – 1 шт. | ||
Шпик (підчеревок) напівкопчений – 200 г | ||
Капуста білокачанна - 1 середня головка | ||
Сухофрукти (яблука, груші, вишня, чорнослив) – по жмені | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Олія – 3 ст. ложки |
Підготувати капусту для голубців. Капусту запарити, зняти листя, обрізати потовщення.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПриготувати начинку для голубців. Ячну крупу промити і відкинути на сито, щоб стекла вода. Цибулю порізати чвертькільцями і обсмажити разом з тертою морквою на олії. Змішати з крупою і додати|добавляти| сіль|соль| і перець.
Шпик нарізати брусочками. На кожен аркуш капусти покласти начинку. На середину - брусочок сала і закрутити голубець, як завжди. На дно товстостінної каструлі покласти добре промиті сухофрукти. На них укласти голубці. Залити гарячою водою до верху. Гасити голубці в духовці 2-2,5 години за температури 175 градусів.
До голубців по-львівськи можна подати сметану.
Читайте також:
Це справжнє смакота, яке варто спробувати: рецепт домашніх голубців із квашеної капусти
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе