Ячна крупа – 500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква – 1 шт.
Шпик (підчеревок) напівкопчений – 200 г
Капуста білокачанна - 1 середня головка
Сухофрукти (яблука, груші, вишня, чорнослив) – по жмені
сіль
Перець чорний мелений
Олія – 3 ст. ложки

Підготувати капусту для голубців. Капусту запарити, зняти листя, обрізати потовщення.

Приготувати начинку для голубців. Ячну крупу промити і відкинути на сито, щоб стекла вода. Цибулю порізати чвертькільцями і обсмажити разом з тертою морквою на олії. Змішати з крупою і додати|добавляти| сіль|соль| і перець.

Шпик нарізати брусочками. На кожен аркуш капусти покласти начинку. На середину - брусочок сала і закрутити голубець, як завжди. На дно товстостінної каструлі покласти добре промиті сухофрукти. На них укласти голубці. Залити гарячою водою до верху. Гасити голубці в духовці 2-2,5 години за температури 175 градусів.

До голубців по-львівськи можна подати сметану.

Читайте також:

Це справжнє смакота, яке варто спробувати: рецепт домашніх голубців із квашеної капусти

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе

Вас благатимуть розкрити цей секрет: рецепт ніжних голубців з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом