Сир (жирністю 9%) - 300 г | ||
Картопля – 300 г (в очищеному вигляді) | ||
Борошно - 60 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Олія - 50 мл | ||
цукор - 1 ч. ложка | ||
Сіль за смаком |
Картоплю очистіть та наріжте середніми скибочками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте чистою холодною водою (350 мл) і поставте на сильний вогонь. Коли вода закипить, посоліть її, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть картопля 20-25 хвилин, до м'якості скибочок.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПотім воду з картоплі злийте в окрему ємність. Картоплю розімніть у пюре. Додайте до пюре 2 ст. ложки картопляного відвару та перемішайте. Пюре не повинно бути надто щільним або рідким. Для приготування сирників знадобиться 330 г картопляного пюре.
Сир перекладіть у миску і розімніть вилкою, розбиваючи великі грудочки.
До сирної маси перекладіть картопляне пюре. Перемішайте до однорідності.
У сирно-картопляну основу вбийте яйце, всипте борошно (30 г), цукор і 1 щіпку солі.
Перемішайте до однорідності.
Вологими руками сформуйте з сирно-картопляного тіста круглі плескаті коржі і запануйте їх у борошні (30 г). У мене вийшло 8 сирників вагою 80-90 р.
Розігрійте сковороду з олією (50 мл) і обсмажте картопляні сирники на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.
Читайте також:
На одній порції ви не зупинитесь: рецепт ніжних сирників із вишневою начинкою
Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників
Незабутня ніжність: рецепт запечених сирників із полуничним соусом
Таку смакоту захочеться їсти щодня: рецепт ніжного та апетитного львівського сирника
Помилка, про яку багато хто не знає: чому на сковорідці постійно пригорають сирники чи котлети