Сир (жирністю 9%) - 300 г
Картопля – 300 г (в очищеному вигляді)
Борошно - 60 г
Яйце - 1 шт.
Олія - ​​50 мл
цукор - 1 ч. ложка
Сіль за смаком

Картоплю очистіть та наріжте середніми скибочками. Перекладіть картоплю в каструлю, залийте чистою холодною водою (350 мл) і поставте на сильний вогонь. Коли вода закипить, посоліть її, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть картопля 20-25 хвилин, до м'якості скибочок.

Потім воду з картоплі злийте в окрему ємність. Картоплю розімніть у пюре. Додайте до пюре 2 ст. ложки картопляного відвару та перемішайте. Пюре не повинно бути надто щільним або рідким. Для приготування сирників знадобиться 330 г картопляного пюре.

Сир перекладіть у миску і розімніть вилкою, розбиваючи великі грудочки.

До сирної маси перекладіть картопляне пюре. Перемішайте до однорідності.

У сирно-картопляну основу вбийте яйце, всипте борошно (30 г), цукор і 1 щіпку солі.

Перемішайте до однорідності.

Вологими руками сформуйте з сирно-картопляного тіста круглі плескаті коржі і запануйте їх у борошні (30 г). У мене вийшло 8 сирників вагою 80-90 р.

Розігрійте сковороду з олією (50 мл) і обсмажте картопляні сирники на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до золотистої скоринки.

Для подачі сирників одну цибулину очистіть і наріжте кубиками, а потім обсмажте на олії (30 мл) до золотистого кольору.
Викладіть обсмажену цибулю на сирники.

Читайте також:

На одній порції ви не зупинитесь: рецепт ніжних сирників із вишневою начинкою

Цей сніданок стане вашим коханим: рецепт запечених помаранчевих сирників

Незабутня ніжність: рецепт запечених сирників із полуничним соусом

Таку смакоту захочеться їсти щодня: рецепт ніжного та апетитного львівського сирника

Помилка, про яку багато хто не знає: чому на сковорідці постійно пригорають сирники чи котлети