Щоб приготувати зрази з м'ясного фаршу з омлетом та помідором у духовці, підготуйте необхідні інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяФарш свинячий - 700 г | ||
Хліб білий – 80 г (2-3 шматочки) | ||
Цибуля ріпчаста (велика) - 100 г (0,5 шт.) | ||
Часник (великий) - 1 зубчик | ||
Молоко – 5 ст. ложок | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
У миску викладіть м'ясний фарш.
Цибулю та часник очистіть. Цибулю розріжте на кілька частин.
Пропустіть через м'ясорубку цибулю (або подрібніть блендером). Часник пропустіть через прес. Розмочений хліб розімніть до дрібної крихти. Додайте хліб, цибулю та часник до м'ясного фаршу.
Всипте сіль та чорний мелений перець.
Вимішуйте фарш до рівномірного розподілу його інгредієнтів між собою.
Далі потрібно приготувати начинку - у нашому випадку це омлет з помідорами та кропом, який зробить зрази соковитими, ароматними та красивими в розрізі.
Яйця – 4 шт. | ||
Молоко – 6 ст. ложок | ||
Помідор - 120 г (1 шт.) | ||
Кріп свіжий - 3-4 гілочки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Олія соняшникова - 1 ст. ложка |
У миску вбийте яйця і влийте молоко. Виделкою або віночком перемішайте яйця з молоком до однорідної суміші.
Помідор промийте, виріжте плодоніжку. Наріжте середніми кубиками помідор.
Кріп промийте, обсушіть і подрібніть.
У широкій сковороді розігрійте трохи олії і вилийте омлетну масу.
Готуйте омлет під кришкою на помірному вогні, поки поверхня стане щільною. Готовий омлет обережно перекладіть на дошку.
Омлет наріжте шматочками прямокутної форми за кількістю майбутніх зразків (12 штук).
Розділіть фарш на рівні частини (12 частин). Візьміть одну частину фаршу, сформуйте круглий коржик і викладіть його на одну з половинок чистого поліетиленового пакета (або харчової плівки). Накрийте корж другою половиною пакета і, розгладжуючи долонями, надайте їй форму тоненького коржика.
Один шматочок омлету згорніть у рулетик і викладіть на середину коржі з фаршу.
За допомогою пакета закрийте омлет м'ясним фаршем, надаючи зразу форму кулі.
Таким же чином сформуйте зрази з фаршу і начинки, що залишився. Викладіть зрази у форму для запікання.
Запікайте зрази в попередньо розігрітій духовці близько 40 хвилин (орієнтуйтеся по духовці).
Зрази з м'ясного фаршу з омлетом, запечені у духовці, готові.
Подавайте зрази до столу у гарячому вигляді з будь-яким гарніром.
Читайте також:
І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом
Дві тарілки з'їдаються так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою
Зазвичай її з'їдають першого ж дня: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою.