Домашні котлети з фаршу та квасолі завжди виходять смачними та ситними, а головне – корисними. При цьому готові котлети добре тримають форму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування м'ясних котлет з квасолею знадобляться такі продукти:
- фарш м'ясний – 250 г;
- квасоля консервована – 500 г;
- цибуля ріпчаста - 100 г (1 шт.);
- яйця (невеликі) – 2 шт.;
- сухарі панірувальні - 100 г + за потребою;
- сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком);
- перець чорний мелений - щіпка;
- олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).
З цієї кількості продуктів виходить 11-12 котлет.
важливо!
- Консервовану квасолю можна взяти будь-якого ґатунку;
- Фарш можна використовувати будь-який – з телятини, свинини чи птиці.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з 15 мл олії і викладіть туди цибулю. Обсмажте 6-8 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи, до рум'яності. Обсмажену цибулю трохи остудіть.
Тим часом консервовану квасолю відкиньте на друшляк і промийте. Струсіть, щоб стекла вся рідина. Пропустіть квасолю через м'ясорубку.
До подрібненої квасолі додайте м'ясний фарш, перемішайте.
Туди ж викладіть цибулю, перемішайте.
Візьміть 1 ст. ложку фаршу з гіркою, вологими руками сформуйте овальну заготовку і запанируйте її в сухарях. Так зробите з усім фаршем.
Розігрійте сковорідку з олією (30 мл) і викладіть туди котлети. Обсмажте на помірному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку. Аналогічно обсмажте наступну партію.
Готові котлети помістіть на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію.
Котлети з фаршу з консервованою квасолею добре гармонують зі свіжими овочами, ароматною зеленню та соусами.
Зазначимо, що за своєю суттю квасоля є дуже цінним продуктом харчування, адже вона багата на вітаміни групи В, а також деякі мінеральні речовини. При цьому під час термічної обробки квасоля практично не втрачає своїх корисних властивостей.
Читайте також:
Весь секрет у бульйонному кубику: рецепт ситних котлет із гречки, які замінять м'ясні
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре
І для макаронів, і для котлет: рецепт смачного та ніжного фаршу з беконом та твердим сиром
Помилка, про яку багато хто не знає: чому на сковорідці постійно пригорають сирники чи котлети
Цей запах зводив з розуму всю Одесу: рецепт котлет по-єврейськи, які тушкують у соусі із секретом