Продукти (на 6 порцій) Свиняча вирізка – 800 г (2 шт.) Цибуля ріпчаста – 300 г (2 шт.) Яблуко – 300 г (2 шт.) Сік яблучний – 100 мл Оцет яблучний – 30 млГірчиця дижонська - 1 ст. ложкаМ'ята свіжа - 2 гілочкиСіль - 0,5 ч. ложкиПерець чорний мелений - 1-2 щіпки

Важливо:

  • замість яблучного оцту можна використовувати рисовий чи винний;
  • м'яту можна замінити свіжою шавлією або розмарином.


У глибокій ємності з'єднайте яблучний сік, оцет та гірчицю. Всипте 1 щіпку солі. Перемішайте.

Випійте форму для запікання пергаментним папером або фольгою і викладіть туди свинину. Посоліть і поперчіть м'ясо з усіх боків.

Очищену цибулю розріжте на 8-9 великих частин.
Яблука наріжте великими часточками, видаліть серцевину з насінням.

Обкладіть м'ясо з усіх боків цибулею та яблуками.

М'яту дрібно наріжте і додайте|добавляйте| в соус. Перемішайте.

Соусом, що вийшов, полийте м'ясо з яблуками і цибулею.

Форму для запікання щільно закрийте фольгою. Поставте форму в розігріту до 190 градусів духовку на годину.

Через якийсь час дістаньте форму з духовки і зніміть фольгу.

Поверніть форму в духовку і продовжуйте готувати м'ясо ще 20 хвилин, поливаючи кожні 5 хвилин сумішшю соку та соусу з дека.

Прикрасьте свинину, запечену з яблуками та гірчичним соусом, свіжою м'ятою та подавайте.

Ця страва гідна святкового столу.

Яблука відмінно поєднуються зі свининою, а запечена цибуля з яблучним маринадом - окреме кулінарне кохання.

Читайте також:

Дві тарілки з'їдаються тільки так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою і свининою

Зазвичай її з'їдають у перший же день: рецепт домашньої курячої ковбаси з сиром та свининою

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, шприцьованої соєвим соусом